Šport > Nogomet
336 ogledov

Olimpija znova na vrhu

Olimpija
Nogometaši Olimpije so v 31. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Triglav z 2:0 (2:0).

Nogometaši Olimpije so brez posebnega naprezanja pričakovano prišli do 21. sezonske zmage, s katero so se spet vrnili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Proti zadnjeuvrščenemu Triglavu so vse, kar je bilo potrebno, opravili že v prvem polčasu, dosegli so dva gola, glede na kakovost ekip se je že takrat bolj ali manj vedelo, da bodo prišli do treh točk. V drugem polčasu so nato stopili s plina, varčevali z močmi, saj jih že v sredo čaka gostovanje v Velenju, a vseeno nadzorovali položaj vse do konca.

Ljubljančani so hoteli čim prej streti odpor Kranjčanov, da v zadnjih minutah tekme ne bi bilo nepotrebne nervoze. Že v drugi minuti se je stoodstotna priložnost ponudila Roku Kronavetru, ki si je priboril strel iz neposredne bližine, a je nekdanji vratar Olimpije Elvis Džafić odlično posredoval. Ljubljančani so veliko poskušali z igro preko bokov, to se jim je obrestovala v 15. minuti, ko je Mitch Apau z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, kranjska obramba je zamudila, Jason Davidson pa ni okleval s strelom, po katerem je bil Džafić brez moči. To je bil sploh prvi gol Avstralca v zeleno-belem dresu.

Napadi gostiteljev so se nadaljevali tudi po golu, veliko je poskušal Kronaveter, toda izid se je spremenil šele v 38. minuti. Ljubljančani so prišli do žoge na sredini igrišča, Kronavater je lepo našel Isaaca Abassa, ta je uspešno preigraval in z močnim strelom po tleh povišal vodstvo.

Kranjčani so imeli v prvem delu le eno priložnost, ko se je moral izkazati vratar Andraž Ivačič, nevarnejši niso bili niti v drugem delu, v katerem so Ljubljančani umirili igro in niso več "jurišali" na kranjski gol. Nekaj polpriložnosti so si sicer priigrali, a izid se ni spremenil.

Domžalčani izgubili stik z vodilnima

Oslabljeni Domžalčani - zaradi poškodbe so manjkali Gaber Dobrovoljc, Senijad Ibričić in Andraž Kirm, zaradi osebnih razlogov Dejan Milić - se iz Nove Gorice vračajo praznih rok, po tem ko so si v prejšnjem krogu z zmago proti Ankaranu zagotovili evropsko vozovnico in tretje mesto na prvenstveni lestvici. 

Dejan Žigon, Zeni Husmani | Avtor: Profimedia Profimedia
Obračun tretje- in šestouvrščene ekipe je prvo pravo razburjenje ponudil šele v 26. minuti, ko je Agim Ibraimi na kratko podal do Zenija Husmanija, ta pa se je iznenada odločil za strel s kakšnih 25 metrov. Grega Sorčan je s konicami prstov žogo toliko preusmeril, da se je odbila v prečko in v kot. Naslednjič so bili Domžalčani nevarni v 28. minuti, ko je po podaji iz kota do strela z bližine prišel Dario Melnjak, ki je z glavo s treh metrov streljal čez gol. Gostje so bili še naprej nevarnejši, v 33. minuti je iz kota ostro podal Ibraimi, Sorčan je moral žogo boksati, sicer bi pristala na glavi enega od domžalskih igralcev.

Toda prvi so se veselili domači. V 35. minuti je v kazenskem prostoru žogo sprejel Mark Gulić, ki je bil dobro pokrit, zato je podal nazaj do Roka Grudine, tudi on se je odločil za podajo nazaj, po žogi pa je s prve močno in natančno udaril Jaka Kolenc in zadel za 1:0.

Drugi polčas se je za goste začel katastrofalno. V 50. minuti so neuspešno izbijali žogo iz svojega kazenskega prostora, do nje se je prebil Amarachi Osuji, jo podal do Dejana Žigona, ki jo je poslal v gol. V 51. minuti se je Domžalčanom pripetila nova obrambna napaka. Melnjak je podal v noge Marku Tešiji, ki je v protinapad poslal Gulića. Ta se je prebil v kazenski prostor, Tilen Klemenčič je stekel mimo njega, novogoriški napadalec pa je žogo poslal v gol za 3:0.

Domači so bili blizu četrtemu golu v 76. minuti, ko je Semir Smajlagić na drugi strani kazenskega prostora našel Grudino, njegov strel pa je odlično ubranil Mulalić. Ta se je moral še enkrat izkazati v 87. minuti, ko je proti njegovemu golu nevarno sprožil Smajlagić. V zadnji minuti rednega dela tekme je Shamar Nicholson izkoristil dolgo podajo Žana Žužka, preigral je Sorčana in zadel nebranjen gol.

Že v naslednjem napadu so Goričani krenili proti golu Domžal, rezervist Smajlagić je potegnil po desni strani in natančno zadel za končnih 4:1.

Nogometašem Celja, ki se borijo za končno četrto mesto, še drugič letos ni uspelo doma premagati Aluminija. Prva medsebojna tekma na stadionu Z'Dežele se je končala z izidom 1:2, tudi tokrat je nekaj časa kazalo na tak izid, a je domačim še uspelo izenačiti. Povsem zasluženo, najbrž bi si zaslužili tudi vse tri točke, saj so bili boljši tekmec. Pripravili so si veliko priložnosti, toda niso bili učinkoviti. Prav nasprotno velja za Kidričane, ki so se v glavnem branili, z dvema evrogoloma rezervistov pa nepričakovano prišli na prag popolnega uspeha.

Remi v Celju

Celjani so si prvo priložnost priigrali že v četrti minuti, ko je svoje strelske vaje začel Dario Vizinger, streljal je mimo gola. Hrvaški napadalec je imel novo priložnost v 13. minuti, po njegovem strelu z glavo so gledalci že videli žogo v mreži, a je to preprečil vratar Matija Kovačič. V 35. minuti je Vizinger streljal čez gol, dve minuti zatem pa je bil po podaji Dušana Stojinovića nenatančen tudi Nino Pungaršek.

Aluminij v prvem delu ni sprožil niti enega strela na tekmečev gol, je pa prvi zapretil v drugem delu. Ob robu kazenskega prostora je preigraval Kruno Ivančić, njegov strel je domači vratar odbil. Na drugi strani je imel kmalu spet priložnost Vizinger, toda po podaji Tilna Pečnika je streljal le v vratarja. Zato pa je Hrvat pot žogi v mrežo vendarle našel v 54. minuti, ko je nanj pozabila obramba Aluminija, žogo po podaji Janeza Piška z desne strani je na drugi vratnici sprejel neoviran in ni mu je bilo težko poslati v mrežo.

Videti je bilo, da so gostitelji strli odpor gostov, sploh ko je Vizinger zapravil še eno priložnost, toda ti so bili hitro nazaj v igri. Zato je bil zaslužen evrogol Francoza Christopherja Makenga, ki je le nekaj minut prej vstopil v igro. Gol je gostom dal krila, kar so tudi izkoristili, v 72. minuti je izjemno v polno zadel še drugi rezervist Francesco Tahiraj.

"Razstave" lepih golov pa s tem še ni bilo konec. Sedem minut pozneje so na tak način domači prišli do izenačenja, ko si je Rudi Požeg Vancaš približno 20 metrov oddaljen od gola s prsmi spustil žogo in z volejem zadel desni spodnji kot gola vratarja Kovačiča. Do konca tekme so varovanci Dušana Kosića izvedli še en pritisk, Požeg Vancaš je še enkrat poskušal s strelom, a je bil Kovačič na mestu, v izdihljajih tekme pa se je priložnost ponudila še Juretu Travnerju, njegov strel je zletel mimo gola.

Prva liga TS, 31. kolo:

Maribor : Ankaran Hrvatini  5:1 (2:1) 
3.100; Ivković 7., Hotić 24., Zahović 50., Tavares 55., 92.; Santos 38.

Krško : Rudar Velenje  1:0 (0:0) 
Vekić 81.

Gorica : Domžale  4:1 (1:0)
Kolenc 35., Žigon 49., Gulič 51., Smajlagić 91.; Nicholson 90.

Olimpija : Triglav  2:0 (2:0)
Davidson 15., Abass 38.

Celje : Aluminij  2:2 (0:0)
Vizinger 54., Požeg Vancaš 79.; Makengo 64., Tahiraj 72.

Lestvica:
1. Olimpija  71
2. Maribor  70
3. Domžale 62
4. Celje 44
5. Rudar  43
6. Gorica  41
7. Krško  33
8. Aluminij  27
9. Ankaran Hrvatini  21
10. Triglav  19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice