Šport > Nogomet
400 ogledov

Zmaji za skok na vrh prebili Aluminij

Aluminij Olimpija Olimpija se je obdržala na vrhu lestvice.
V četrtek sta bili v elitni slovenski nogometni ligi odigrani dve tekmi 30. kola.

Nogometaši Olimpije, ki so pred tem remizirali kar na štirih od zadnjih petih tekem, so proti Aluminiju - tekmecu v finalu pokala, ta bo na sporedu konec maja, prišli do pomembne zmage (0:2), s katero so se znova prebili na vrh lestvice, kjer imajo spet točko prednosti pred Mariborom in šest pred Domžalami, ki so si tudi že zagotovile nastop v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni. Ljubljančani ostajajo tudi edina neporažena ekipa v spomladanskem delu prvenstva. Na drugi strani Kidričani, ki so danes neuspešno zahtevali dve enajstmetrovki (obakrat je bil v akciji Ibrahim Mensah), ostajajo na osmem mestu.

Rudar Velenje Maribor Prva liga TS Šport Incident v Velenju, posredovala policija

Ljubljančani so v prvem polčasu prevladovali in za razliko od domačih, ki niso imeli niti ene priložnosti, prišli do kar nekaj zaključnih strelov, ki pa vse do konca polčasa niso bili uspešni. Tako je Ricardo Alves že v sedmi minuti sprožil prosti strel s 25 metrov, a se je izkazal Luka Janžekovič, ki je posredoval tudi po prostem strelu Danijela Miškića v 24. minuti in Dina Štigleca v 30. Jason Davidson v 21., Dario Čanađija v 25. in Tomislav Tomić v 41. minuti so bili nenatančni, zato pa je v 45. minuti Čanađija prodrl po levi strani v kazenski prostor in žogo podal v sredino do Alvesa, ki je s 14 metrov zadel za 1:0. Za Alvesa je bil to deseti zadetek v sezoni.

V drugem polčasu je Štiglec prvi nevarneje ogrozil vrata domačih, potem ko je z roba kazenskega prostora z leve strani žogo poslal malo mimo nasprotne vratnice. V 57. minuti so imeli domači lepo priložnost, potem ko je Tomislav Tomić storil prekršek nad Ibrahimom Mensahom na robu kazenskega prostora, toda Lucas Mario Horvat je žogo s prostega strela poslal čez gol. Že v naslednji akciji je Olimpija podvojila prednost, Abass Issah je preigral Denisa Šmeja na levi strani, prišel v kazenskem prostoru do strela in ob ne najboljšem posredovanju Janžekoviča dosegel svoj osmi gol v sezoni, prvega po 22. krogu.

V 60. minuti je imel Issah novo lepo priložnost za zadetek, saj se je po natančni podaji Alvesa znašel sam pred Janžekovičem, a žogo poslal mimo gola. Malce zatem je poskusil še Miškić, vratar domačih pa je žogo odbil. V 79. minuti je Nik Kapun s 25 metrov oplazil prečko, v 86. minuti pa so enega redkih strelov sprožili tudi domači, Nik Marinšek je poskusil z 18, 19 metrov, Aljaž Ivačič pa je bil na mestu. Že v sodniškem dodatku je Mensah prišel do izjemne priložnosti za znižanje zaostanka, a je Ivačič znova dobro posredoval po strelu iz bližine malce z desne strani.

Marcos Tavares SNL Šport Maribor skočil na prvo mesto

Vrtnice premočne za grofe

ND Gorica NK Celje | Avtor: NK Celje/Facebook NK Celje/Facebook

Nogometaši Gorice so še drugič v sezoni na domačem terenu premagali Celjane (3:0), ki tako ostajajo točkovno izenačeni s petouvrščenim Rudarjem. Po odmevni zmagi v prejšnjem krogu proti Domžalam so tokrat klonili pred Novogoričani, ki so prišli do svoje enajste zmage in so trdno na šestem mestu.

NK Ankaran-Hrvatini Prva liga TS Šport Eden od prvoligašev brez licence

Čeprav so bili Celjani za odtenek več pri žogi, pa so prvi polčas izgubili. Izbranci Dušana Kosića so si v prvih 45 minutah priigrali le dve priložnosti, in sicer najprej v 14. minuti, ko je od daleč sprožil Janez Pišek, Grega Sorčan pa je žogo odbil v kot, v 17. minuti pa je po kotu do strela iz bližine prišel Dario Vizinger, a je Sorčan znova dobro posredoval.

Na drugi strani je praktično vse novogoriške akcije zaključil Dejan Žigon. Prvo že v peti minuti, ko je neoviran z glavo streljal čez gol, drugo v 12. minuti, ko je slabo streljal znova iz bližine, tretjo pa je unovčil za vodstvo domačih, potem ko je Metod Jurhar žogo odbil točno na noge Žigonu, ki mu iz bližine ni bilo težko doseči vodilnega zadetka.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Celjani, v 60. minuti je Luka Kerin že preigral Sorčana, a prišel močno na levo stran, tako da je zadel le zunanji del mreže. V 77. minuti pa so Novogoričani podvojili prednost, potem ko je Marko Tešija pripeljal žogo na rob kazenskega prostora, od koder je neoviran streljal Miran Burgić in žogo poslal pod prečko za 2:0. Le tri minute pozneje je Mark Gulič postavil piko na i novogoriški zmagi, potem ko je na 3:0 povišal s strelom s 15 metrov. Ob koncu so Celjani poskusili z nekaj streli od daleč, ki pa niso prinesli spremembe izida.

Prva liga TS, 30. kolo:

Aluminij - Olimpija 0:2 (0:1)
Alves 45., Abass 57.

Gorica - Celje 3:0 (1:0)
Žigon 30., Burgić 77., Gulič 80.

Rudar Velenje - Maribor 1:3 (0:1)
Bijol 75.; Tavares 45., 59., Zahović 84.

Domžale - Ankaran-Hrvatini 4:0 (2:0)
Žužek 26., Hodžić 33., Nicholson 82., Bizjak 87./11m

Triglav - Krško 2:0 (2:0)
Majcen 20., Tijanić 45.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 68 točk
2. Maribor 67
3. Domžale 62
4. Celje 43
5. Rudar Velenje 43
6. Gorica 38
7. Krško 30
8. Aluminij Kidričevo 26
9. Ankaran-Hrvatini 21
10. Triglav Kranj 19 

Komentarjev 1
  • Kolr 10:48 04.maj 2018.

    Zanimivo. Takoj ko je Triglav napisal odprto pismo ze zmaga. Bravo uprava.

Sorodne novice