Šport > Nogomet
692 ogledov

Domžale zažugale Olimpiji, Milanič ni izgubil upanja

Derbi med Mariborom in Olimpijo Anže Petkovšek
V nedeljo, 27. maja, bo znan slovenski nogometni prvak za sezono 2017/2018.

Tako Maribor kot Olimpija sta v predzadnjem krogu odnesla celo kožo, s tem pa sta poskrbela, da bo odločitev o zmagovalcu letošnje sezone Prve Lige TS padla to nedeljo, ko bodo na sporedu tekme zadnjega, 36. kroga.

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Padale kazni Šport SNL: Zaradi večnega derbija ob skoraj 15 tisočakov

Škarje in platno sta v rokah Ljubljančanov, ki na lestvici branijo dve točki prednosti pred vijoličastimi. Zmaga in remi jim prinašata naslov državnega prvaka, morebiten poraz v Domžalah pa bi Mariboru, ki bo doma igral z Gorico, ponudil priložnost, da pride do velikega preobrata.

"Kolikor je zahtevno, je preprosto. Moramo zmagati! Pri nas ni nobene preračunljivosti. Svoje delo moramo opraviti, se pa zavedamo, da ne bo lahko. Goričani se znajo braniti in biti učinkoviti v napadu, včasih so naše tekme šle tudi v drugo smer. Narediti moramo svoje in upati, da bo tudi v Domžalah zmaga ostala doma," je pred odločilnim trenutkom sezone povedal Milanič.

Darko Milanič "Za ušesa ga bom!" Šport Nogometaš Maribora razjezil trenerja Milaniča

V taboru aktualnega prvaka so prepričani, da možnosti za preobrat niso zanemarljive. "Poznamo moč Domžal. Dovolj se je spomniti naših tekem v Domžalah. Zato ne pričakujem nič drugega, kot da našega nasprotnika čaka kakovostna ekipa in zelo, zelo težka naloga. Verjamem, da so Domžalčani sposobni zmagati. Ne bomo pa poslušali, kaj se dogaja tam. Najprej moramo razmišljati le o svoji nalogi."

Domžale bi lahko usodno krojile razplet prvenstva, če bi pred razprodanimi domačimi tribunami premagale Olimpijo. Trener Simon Rožman napoveduje, da se bo njegova ekipa borila na vso moč.

"Zunanji vplivi nas ne zanimajo, saj vedno igramo zgolj zase. S svojimi igrami sami sebe postavljamo na ogled močnejšim evropskim klubom, zato je jasno, da bomo želeli tudi tokrat gledalcem ponuditi kar največ. Pred polnim Športnim parkom je cilj zmaga, s katero želimo na najboljši možen način skleniti sezono, ki nam je ponudila veliko zadovoljstva," je dejal Rožman.

NK Olimpija Šov Zahovića Šport Olimpija je bila na poti do prvaka, nato v polno še Maribor

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice