Šport > Nogomet
1036 ogledov

Bišćan: Ali bom vodil ekipo v Ligi prvakov? Prezgodaj je za to

Olimpija Anže Petkovšek Igor Bišćan
Trener Olimpije Igor Bišćan spregovoril o rečeh ključnih za naslov.

Nogometaši Olimpije so v bržčas najbolj izenačenem boju za prvaka v samostojni Sloveniji, prvič sta vodilna kluba končala z enakim številom točk (80), prišli do novega naslova prvaka. V boju za naslov z Mariborom jim je zadostovala točka v Domžalah. V ljubljanskem taboru so bili posledično zelo zadovoljni z razpletom.

"Najprej čestitam svojim fantom, ki so bili pravi borci, ki so se vsak dan trudili, trpeli, da pridemo do svojega cilja," je, preden so ga na novinarski konferenci prekinili igralci, povedal trener Olimpije Igor Bišćan in povedal, kaj je bilo ključno za naslov.

Olimpija, prvak Po preobratu Šport Olimpija z enajstmetrovko do državnega naslova

"Vera, trud, žrtvovanje. Brez tega ne gre. Bili smo vedno pod pritiskom, tako da je bila mentalna trdnost ključna. Nismo vedno lahko zmagovali, posebej v zadnjih tekmah, toda v teh tekmah pride karakter do izraza. Fantje so pravi, držali so skupaj, verjeli in to je presodilo," je pojasnil hrvaški strateg, ki se je po nekaj slabših rezultatih znašel tudi v govoricah, da s predsednikom Milanom Mandarićem nista na isti valovni dolžini in da je njegova prihodnost pri Olimpiji pod vprašajem.

"Brez predsednika ta naslov ne bi bil mogoč," je dejal Bišćan in nadaljeval: "Nisem jaz pomemben, pomembni so igralci, klub, navijači. Sam sem dal največ, kar sem lahko. To je bilo pač dovolj za naslov. Je pa prezgodaj govoriti o tem, ali bom vodil ekipo v ligi prvakov. Zdaj je treba uživati v trenutku."

Provokacija Šport Mariborčani "čestitali" Ljubljančanom

Bišćan, ki je v minuli sezoni z Rudešom presenetljivo osvojil drugo hrvaško ligo, ima v tem letu priložnost za osvojitev dvojne krone. V finalu pokala Olimpijo čaka dvoboj z Aluminijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.