Šport > Nogomet
1903 ogledov

Igralec Olimpije prosi navijače, naj mu vrnejo opremo

Dario Čanađija
Član novih državnih prvakov se je obrnil na navijače.

"Vse so strgali z nas, drese, hlačke, vse živo. Ko sem sezul kopačke, da bi enemu izmed navijačev podaril ščitnike, je drugi zgrabil kopačko. V vsej evforiji sem pozabil na vložek v njej, podaril sem tudi drugo," je za portal 24sata.hr dejal nogometaš Dario Čanađija, ki je z Olimpijo minuli konec tedna osvojil slovenski državni naslov.

Nogometaš, ki je v Ljubljani odigral sezono kot posojeni nogometaš Rijeke, se je šele drugi dan spomnil, da je s kopačkami podaril tudi svoje ortopedske vložke, ki so izdelani po meri po njegovem stopalu. Brez njih težko igra, saj ima težave s peto.

"Poklical sem ljudi v klubu, nekatere navijače in prijatelje, naj na socialnih omrežjih objavijo, da iščem vložke, ker so zame zelo pomembni, kopačk pa da mi ni treba vrniti," je dejal 24-letni igralec. Ta vložke nosi že osem let, te s tekme z Domžalami pa si je naredil lani, za njih je odštel 600 evrov.

Olimpija, prvak Prvaki: Šport "Zato so čustva prišla na plan"

Akcija na spletu je bila uspešna: "Nekdo se je takoj javil in prinesel vložek vozniku našega kluba, ki mi ga je dostavil. Drugega sem našel preko klubskega fizioterapevta, ki je opazil njegovo fotografijo z mojo kopačko. Javil se je in mi dejal, da bo vložek prinesel na trening."

Dario Čanađija | Avtor: Profimedia Profimedia

"Z navijači imam perfekten odnos. Tudi, ko smo izgubili nekaj tekem, ali igrali neodločeno, so nas podpirali in navijali za nas, nikoli nam niso žvižgali. Na koncu tekme je bilo veliko navdušenje, prosili smo jih le naj počakajo na zaključni žvižg sodnika, da ne bi zaradi neumnosti ostali brez naslova. Na koncu so se spametovali, počakali, nato pa je prišlo do stampeda," je z opisom zadnjih trenutkov tekme v Domžalah postregel Čanađija.

Tega je pri Olimpiji v tej sezoni vodil njegov rojak Igor Bišćan, ki pa se mu kljub uspehu trese trenerski stolček. "O šefu lahko govorim le z najboljšimi besedami, še zlasti kot človeku. Je skromen, pošten in velik. Tu so tudi trenerske kvalitete. Bil je velik igralec, z Liverpoolom je osvojil ligo prvakov, kar ni majhna stvar. V Angliji se je veliko naučil, to pa zdaj poskuša prenesti na nas. Vedno želi biti še boljši, želi, da damo svoj maksimum. Vse to je dalo tudi prvo mesto na lestvici," je dejal Čanađija.

Igor Bišćan Olimpija Šport Bišćan blizu odhoda, menjava že znana

 

Komentarjev 1
  • BozidarFrelih 08:22 31.maj 2018.

    Včerajšnji konec tekme finala pokala je bil epski prikaz kulture. Turški vpad navijačev in igralci v spodnjem perilu.

Sorodne novice