Šport > Nogomet
7818 ogledov

Zahović končno odgovoril na govorice

Zahovič Balantič Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Jan Krstovski
Zahović se je oglasil z dopusta.

"Sem nekdanji direktor Maribora," je Zahovič razblinil vse dvome tistih, ki so po govoricah v ponedeljek še upali, da bo ostal športni direktor vijoličastih, ki so po zadnjem kolu državnega prvenstva ostali brez naslova državnega nogometnega prvaka.

"Mislim, da se je ena zgodba zaključila. Bila je prelepa, v mojih spominih bodo ostale samo lepe stvari, samo prijetni, čudoviti dogodki. Na srečo jih je bilo kar nekaj," je  ob tem še dejal nekdanji slovenski reprezentant.

Drago Cotar Predsednik Šport Prvi odziv Maribora na domnevno slovo Zahovića

Pri športnem časniku EkipaSN so z njim opravili pogovor in obelodanili njegovo izjavo: "Stvar je jasna. Ne želim biti problem, temveč rešitev. Preprosto želim biti srečen, v klubu pa v zadnjem času nisem bil več. Odhod je edina rešitev."

Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja.

Željko Latin, tiskovni predstavnik NK Maribor

"Čestitam vsem igralcem, čestitam ekipi za boj do zadnje minute. Do zadnjega žvižga. Res so se izjemno borili, kot bivši športni direktor sem ponosen na njih. Malokdaj sem bil tako. Niti za trenutek niso obupali, odziv publike, ki je navajena zmag in uspehov, je prav tako fantastičen in me navdušuje. Navijači so se zavedali, da so dali fantje vse od sebe, a žal se je nekdo drug odločil, da mora biti prvak nekdo drug. Ampak Maribor ima velik potencial za veliko prihodnost. O tem sem prepričan," je Zahović še povedal EkipiSN.  

zlatko zahović Šok v Ljudskem vrtu Šport Zahović na izhodnih vratih NK Maribor

Še v ponedeljek je predsednik slovenskega podprvaka Drago Cotar v prvem odzivu na govorice, da Zahović zapušča klub sicer dejal: "Uradno je Zlatko Zahovič še vedno pri nas. Zlatko se je poslovil le, ker odhaja na dopust."

Zahović je športni direktor Maribora od leta 2007. V tem času je spisal najuspešnejšo nogometno zgodbo v zgodovini samostojne države. Vijoličasti so pod njegovim vodstvom osvojili sedem ligaških in štiri pokalne lovorike ter pustili svoj pečat v najmočnejših klubskih tekmovanjih v Evropi, dvakrat so zaigrali tudi v skupinskem delu lige prvakov. "Če je včeraj kdorkoli rekel kakšno neumnost, jo je zaradi evforije. Takšne ali drugačne," je za Večer pojasni Cotar.

Zahović ima pogodbo z Mariborom sicer sklenjeno do leta 2024. "Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati," je trenutni odgovor mariborskega kluba.

Nogometna zveza Slovenije je 23. marca letos Zahoviću izrekla šestmesečno prepoved sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah. Vzrok za kazen je bilo nešportno in neetično obnašanje Zahovića na novinarski konferenci po tekmi Maribora in Krškega (0:2) 17. marca. Tedaj je neprimerno obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Dejanom Mitrovićem, ko je v svoje izjave vpletel tudi njegovega pred kratkim tragično preminulega očeta. Suspendirali so ga tudi pri Mariboru, kasneje pa ta ukrep preklicali.

Zahović je za mnoge najboljši slovenski nogometaš od samostojnosti dalje. Ne nazadnje je v tem obdobju prebijal led glede igranja slovenskih nogometašev na največji mednarodni sceni, zaznamoval je tudi slovensko izbrano vrsto, še zdaj je s 35 zadetki njen najboljši strelec, po nogometni karieri pa se je izkazal tudi na direktorski funkciji v Mariboru.

Komentarjev 4