Šport > Nogomet
6457 ogledov

Zahović na izhodnih vratih NK Maribor

Zlatko Zahović
Prvi mož vijoličastega kluba Zlatko Zahović naj bi po koncu sezone zapustil NK Maribor.

Zlatko Zahović, dolgoletni športni direktor NK Maribor in najuspešenjši slovenski nogometni funkcionar, naj bi se bo poročanju športnega časnika EkipaSN odločil za odhod iz kluba. Slovenski podprvak, ki je v tesnem razpletu prvenstva izgubil bitko z Olimpijo, navedb še ni komentiral.

Zahović naj bi odločitev sprejel ne glede na razplet prvenstvene sezone, katero je Maribor končal z enakim številom točk kot Olimpija, a zaradi manjšega števila golov v gosteh na medsebojnih obračunih osvojil zanj "skromno" drugo mesto.

Olimpija, prvak Po preobratu Šport Olimpija z enajstmetrovko do državnega naslova

Po poročanju EkipeSN je Zahović svojo namero s klubom delil že pred tekmo z Gorico. K odločitvi naj bi ga spodbudila razhajanja z nekaterimi vodilnimi možmi kluba.

V preteklih tednih se je šušljalo o domnevnih nesoglasjih med športnim direktorjem in trenerjem Darkom Milaničem, ki po doslej zbranih informacijah ostaja na klopi štajerskega velikana. Zahović, ki je funkcijo športnega direktorja prevzel leta 2007, se je nedavno znašel v nemilosti slovenske javnosti, ko je na tiskovni konferenci na neprimeren način verbalno obračunal z novinarjem EkipeSN.

Provokacija Šport Mariborčani "čestitali" Ljubljančanom

V klubu so mu zaradi incidenta izrekli suspenz, vendar so ga kmalu zatem preklicali. Manj prizanesljiva je bila Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki ga je kaznovala s šestimi meseci prepovedi delovanja v nogometu.

Zahović je imel pogodbo z NK Maribor sklenjeno do leta 2024. Neizpodbitno dejstvo je, daga  najbolj goreči navijači kluba želijo zadržati v Mariboru. Njegov odhod se je še pred kratkim zdel nepojmljiv, a če navedbe EkipeSN držijo, bo alfa in omega slovenskega podprvaka zdaj res pospravil kovčke.

Maribor je pod njegovo taktirno palico osvojil sedem naslovov državnega prvaka, štiri pokale in štiri superpokale. Trikrat je zaigral v skupinskem delu lige evropa, dvakrat pa v ligi prvakov. O nespornih kvalitetah nekdanjega reprezentančnega kolega je nedavno za naš portal spregovoril tudi legendarni Marinko Galić.

"Maribor je njegova stvaritev in on ima tudi največje zasluge za pozitivno zgodbo v vseh teh letih. V svojem poslu je Zlatko Zahović genij. Odkar se tukaj igra slovenska liga, takšnega športnega direktorja še ni bilo. To velja za vse fronte. Tako pozitivne na poslovnem področju kot tudi negativne, kakršen je bil na primer ta njegov izpad. Mi, ki smo dolga leta igrali z njim, vemo, kakšen je in takšnega smo ga sprejeli. Zagotovo je čudak, ampak nedvomno je prvo ime mariborskega kluba, pa četudi imajo v klubu prvega strelca lige ali kogarkoli drugega," je dejal Galić.

Olimpija Po naslovu Šport Bišćan: Ali bom vodil ekipo v Ligi prvakov? Prezgodaj je za to
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice