Šport > Nogomet
79 ogledov

Olimpija le korak od dvojne krone

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Anže Petkovšek
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Aluminija iz Kidričevega bodo drevi ob 20.15 v Stožicah igrali finale pokala Slovenije.

V vlogi favorita bodo še sveži državni prvaki iz Ljubljane, ki so dobili vse štiri medsebojne tekme sezone, a Kidričani pravijo, da so možnosti pred začetkom tekme 50:50.

Igor Bišćan Olimpija Šport Bišćan blizu odhoda, menjava že znana

"Mislim, da bo finale popolnoma drugačna zgodba kot prvenstvo. Možnosti so 50:50. Smo motivirani, zato se nadejamo dobrega rezultata," pred tekmo pravi kapetan Aluminija Matic Vrbanec.

Branko Ilić, kapetan Olimpije, pa poudarja, da bodo kljub napornemu ritmu naredili vse za novo slavje. "Mislim, da o tem, kaj se je dogajalo na zadnjih tekmah z Aluminijem, ne smemo razmišljati. To je nova tekma, ki bo zelo pomembna, lahko se zgodi marsikaj. Imamo priložnost, da slavimo pred domačimi navijači, in bomo naredili vse, da bo pokal ostal v Ljubljani," pravi kapetan Olimpije.

Zahovič Balantič Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Klub še tiho Šport Zahović končno odgovoril na govorice

Tako Aluminij kot tudi nova Olimpija sta doslej le enkrat igrala v finalu pokalnega tekmovanja, kjer sta bila neuspešna. V pokalnem tekmovanju je sicer daleč najbolj uspešno moštvo Maribora, ki je že devetkrat osvojilo naslov. S po štirimi kristalnimi trofejami sledi nekdanja Olimpija, Gorica in Koper sta bila uspešna trikrat, z dvema pokalnima naslovoma se lahko pohvalita Interblock in Domžale, medtem ko so po enkrat slavili še nogometaši Mure, Rudarja in Celja.

klemenčič savić "Pomoč" Domžal Šport Nerazumljiva poteza, ki je tehtnico prevesila na stran Olimpije

Danes se bo sicer precej dogajalo na nogometnem področju v sklopu tako imenovanega pokalnega dneva. Tako bo na sporedu mladinski finale, v katerem bosta ob 15. uri v Stožicah igrali ekipi Aluminija in Domžal, ob 17.30 bo na Kodeljevem ženski finale med ekipama Moje-lece.si Radomlje in Telemach GMT Beltinci, ob 20.15 pa še vrhunec z že omenjenim finalom Olimpije in Aluminija, za katerega je doslej pošlo približno 5000 vstopnic. Popoldne bo v Šiški tudi tradicionalni obračun ljubljanske in mariborske univerze.

milan mandarić Ups Šport Predsedniku Olimpije se je zareklo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice