Zaradi koronavirusa v Sloveniji prepovedano zbiranje na javnih prireditvah!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podpisana je bila odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes podpisal Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, sporoča vlada Republike Slovenije. Usoda športnih tekmovanj v Sloveniji je tako v naslednjih tednih in mesecih odvisna predvsem od širjenja novega koronavirusa.

"Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni sars-cov-2 (covid 19)," so zapisali na spletni strani vlade Republike Slovenije.

Odredba je začela veljati danes od 19. ure. "Priporočamo, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi," so še sporočili.

V prihodnjih tednih v Sloveniji potekajo priprave na tekme alpskih smučarjev v svetovnem pokalu v Kranjski Gori (14. in 15. marca) ter svetovno prvenstvo v poletih v Planici (19. - 22. marca). Usoda izvedbe obeh tekmovanj za zdaj še ni znana.

Slovenija Preverite: Odpovedi prireditev kar po tekočem traku Slovenija Prva velika odpoved: koncerta ne bo, Planica pod vprašajem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.