Šport
295 ogledov

Zaradi koronavirusa v Sloveniji prepovedano zbiranje na javnih prireditvah!

Koronavirus Profimedia
Podpisana je bila odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes podpisal Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, sporoča vlada Republike Slovenije. Usoda športnih tekmovanj v Sloveniji je tako v naslednjih tednih in mesecih odvisna predvsem od širjenja novega koronavirusa.

"Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni sars-cov-2 (covid 19)," so zapisali na spletni strani vlade Republike Slovenije.

Odredba je začela veljati danes od 19. ure. "Priporočamo, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi," so še sporočili.

V prihodnjih tednih v Sloveniji potekajo priprave na tekme alpskih smučarjev v svetovnem pokalu v Kranjski Gori (14. in 15. marca) ter svetovno prvenstvo v poletih v Planici (19. - 22. marca). Usoda izvedbe obeh tekmovanj za zdaj še ni znana.

koncert glasba hrup Slovenija Preverite: Odpovedi prireditev kar po tekočem traku Slovenija Prva velika odpoved: koncerta ne bo, Planica pod vprašajem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice