Slovenija
15352 ogledov

Prva velika odpoved: koncerta ne bo, Planica pod vprašajem

Stožice PU Ljubljana
Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je na današnji novinarski konferenci povedala, da se stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa povečuje.

Zato so predlagali omejitev množičnih prireditev. Državna sekretarka Simona Repar Bornšek je pojasnila, da se tak sklep že pripravlja v podpis ministru za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Alešu Šabedru.

Kakšne točno bodo omejitve, tako še ni jasno, pričakovati pa je popolno prepoved večjih prireditev v zaprtih prostorih. Tako bo med drugim prestavljen tudi današnji koncert Andree Bocellija v Stožicah. Kako bo s poleti v Planici, še ni jasno. Možno je, da bodo potekali brez gledalcev.

Prestavljen je tudi današnji koncert Mi2 v Cankarjevem domu.

Posebne omejitve pa bodo izdali tudi za Metliko z okolico, kjer je imel okuženi zdravnik veliko stikov z ljudmi, zaradi tega pa so že zaprli dom za starejše in zdravstveni dom.

NIJZ je predlagal tudi sklic sveta za nacionalno varnost in predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je na Twitterju že napovedal, da ga bo sklical za ponedeljek, in sicer v razširjeni sestavi.

Na novi koronavirus so v Sloveniji doslej testirali 785 ljudi. V vseh 12 primerih okužb gre po podatkih epidemiologov za uvoz virusa v državo, torej so se okužili v tujini ali pa v tesnem stiku z nekom, ki je potoval. Pretežno so potovali po Italiji.

Vsi, ki so hospitalizirani, so v stabilnem stanju in se nobeden ne zdravi za pljučnico ali kritičnega stanja, je povedala Repar Bornškova.

Komentarjev 3
 • dusan72 02:28 08.marec 2020.

  Planica ni pod vprašajem. Edino gledalcev ne bo, kar je pa ogromen finančni udarec. Jebiga, Bo drugo leto bolje.

 • Avatar Fallilena
  Fallilena 23:37 07.marec 2020.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

 • Avatar praufo
  praufo 15:33 07.marec 2020.

  iz dneva v dan večja škoda, vse zaprite, vse kar je možno