Slovenija
3728 ogledov

Osmi primer koronavirusa, okužen je zdravnik

Koronavirus Profimedia
Po neuradnih informacijah je okuženi zdravnik v zdravstvenem domu.

V Sloveniji so potrdili osmi primer okužbe z novim koronavirusom, so potrdili na ministrstvu za zdravje. Informacijo o novem primeru so sicer najprej objavili na spletni strani Zdravstvenega doma Metlika, kjer bodo do nadaljnjega sprejemali le nujne primere.

Po neuradnih informacijah STA je okuženi zdravnik v zdravstvenem domu. Da gre za zdravnika splošne medicine iz ZD Metlika, je poročal tudi RTV SLO. Zdravnik je bil na potovanju in se je vračal preko Italije. Ker se je slabo počutil, je po poročanju RTV SLO včeraj ostal doma, pred tem pa je bil v stiku s 54 zaposlenimi in tudi pacienti.

ZD bo do nadaljnega odprt le za urgentne primere. Bolnike, ki so bili z njim v stiku, naj bi že pozvali, da se javijo pristojnim službam.

To je sicer že druga potrjena okužba danes. Prvo so potrdili pri partnerki 32-letnika s Štajerske, ki je bil šesti okuženi z novim koronavirusom. Kot kaže, sta se okužila na potovanju v Italiji. Oba sta sicer zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, kjer so po zagotovilu pristojnih sprejeli ustrezne ukrepe.

Koronavirus Testiranja Slovenija Okužena je tudi žena farmacevta, ki dela na UKC Maribor

Prvi primer potrjene okužbe je bil pri starejšem Ljubljančanu, ki je minuli konec tedna pripotoval iz Maroka skozi Italijo. Tudi osebi, pri katerih so potrdili drugo in tretjo okužbo, sta bili na istem potovanju. Četrti in peti primer okužbe so potrdili pri moškem in ženski, ki sta potovala po Italiji.

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Koronavirus Koronavirus Slovenija Vsi, ki imajo kakršnekoli akutne bolezni, naj javnih prireditev ne obiskujejo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • vegesria 07:44 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • inratjae 02:19 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Janez_53 21:52 06.marec 2020.

    Čudimo se, če navadni državljani, ki so slabo prebrali opozorila glede korona virusa, počnejo neumnosti. Ja hudiča! Kaj si pa naj potem mislimo o OKUŽENEM ZDRAVNIKU, ki si je dovolil biti v stiku s 54 zaposlenimi in 40 pacienti??? Kaj ...prikaži več to ne bo dovolj velik razlog za odvzem licence?