Slovenija
6466 ogledov

Okužena je tudi žena farmacevta, ki dela na UKC Maribor

Koronavirus Profimedia
Okužena je tudi žena obolelega iz Maribora, ki je bil za vikend na smučanju v Italiji

Po najnovejših podatkih je v Sloveniji sedem potrjenih primerov koronavirusa. Kot je ob 15.30 poročal Val 202, je pozitivna tudi žena obolelega v Mariboru, kliničnega farmakologa, zaposlenega v tamkajšnjem univerzitetnem kliničnem centru. 

Moški, star 32-let se je okužil v severni Italiji, kjer je bil od petka do ponedeljka na smučanju. Zdravstvene težave so se pri bolniku pojavile v sredo popoldne, ko ni bil več v službi. 

Koronavirus Koronavirus Slovenija Vsi, ki imajo kakršnekoli akutne bolezni, naj javnih prireditev ne obiskujejo

V četrtek okoli 17. ure so mu odvzeli bris, okoli 22. ure pa so dobili potrjen pozitiven rezultat. "Rad bi poudaril, da je pacient ravnal zelo ustrezno. Ko je opazil težave, je naslednji dan po telefonu obvestil zdravnika in nato opravil odvzem na vstopni točki," je na tiskovki ob 14. uri pojasnil epidemiolog z NIJZ Maribor Zoran Simonovič.

Predstojnica oddelka za nalezljive bolezni in vročinska stanja UKC Maribor Nina Gorišek je povedala, da so zaradi varnosti pregledali vse kontakte, ki jih je imel bolnik tisti dan, čeprav, ko je bil v službi, še ni kazal simptomov. "V bolnišnici smo v nočnih urah pričeli s poizvedovanjem, izvedli smo vse ukrepe za zaščito bolnikov in osebja," je na tiskovki ob 14.00 pojasnila Goriškova. Ker je bolnik farmacevt, ne dela v stiku z bolniki, je pa bil v tesnem stiku z nekaterimi zdravniki in medicinskimi sestrami.

koronavirus Slovenija Zaradi koronavirusa poziv zunanjega ministrstva vsem državljanom

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Koronavirus Fiasko Zdravje Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev

Slednje so iz preventivnih razlogov premestili na delovna mesta, kjer v naslednjih dneh ne bodo prihajali v stik z bolniki.  "Bolnik je obolel v popoldanskem času, ko je bil v službi, ni imel znakov, ni kašljal ali kihal, zato upamo, da do širjenja bolezni ni prišlo," je dejala Goriškova. Oddelek, kjer je bil oboleli zaposlen, trenutno deluje okrnjeno, ker izvajajo intenzivno čiščenje, prav tako je zaradi čiščenja zaprta jedilnica. 

Ob 14. uri še niso bili znani rezultati testiranja bolnikove žene, je pa okoli 15.30 prišla vest, da je pozitivna na koronavirus tudi njegova soproga, ki ni imela znakov bolezni. 

Koronavirus - soba Infekcijska klinika Zdravje Na teh mestih lahko dobite informacije o koronavirusu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • vegesria 07:40 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • inratjae 02:17 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Issalenka
    Issalenka 00:41 07.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com