Slovenija
40819 ogledov

Poziv Urške Bačovnik in Janeza Janše: Cena zamude se meri v življenjih

Urška Bačovnik in Janez Janša Žurnal24 main
Napočil je skrajni čas za zaprtje šol in vrtcev, poudarja soproga bodočega predsednika vlade Janeza Janše.

Zaradi koronavirusa, ki se je v zadnjih dneh začel širiti tudi po Sloveniji, se je oglasila Urška Bačovnik, soproga bodočega premierja. Zdravnica poudarja, da bi bilo treba poleg vseh koncertov in družabnih dogodkov zapreti tudi šole in vrtce. Bolje ukrepati prekomerno in se izogniti najslabšemu, je zapisala na Twitterju.

Podobno je zapisal Janša. Smo v kritični fazi (ne)obvladovanja širjenja koronavirusa, zato je bolje kak ukrep preveč kot premalo. "Cena zamude se tu meri v življenjih, trpljenju in veliki materialni škodi. Tudi sami lahko naredimo veliko. Omejimo stike na najbolj nujne, namesto dvoran raje v naravo,“ poziva bodoči šef vlade.

Komentarjev 37
  • Ivo 19:11 08.marec 2020.

    Važno, da vse terme obratujejo normalno. Polne Italijanov! V to se pa nihče ne vtakne, ko ZZZS pošlje po kapi 75-letnika v zdravilišče polno Italijanov? Kaj ti naši novinarji delajo? Generacija u pi...

  • johan12 18:28 08.marec 2020.

    In zakaj novi predsednik vlade in njegova žena ne razložita grafov Dr. Harrisa, ki jih CNN objavlja že par dni in jih Jnaša posreduje?

  • Ivo 15:11 08.marec 2020.

    Kateri samozaposleni, ki ima znake se bo sploh šel testirat?!? Da ga zaprejo v karanteno, sam naj si pa prispevke zasluži in plača... Ni šans, da grem kamorkoli razen na delo in nazaj, pa če kašljam ali imam vročino... Saj ...prikaži več me tudi pri navadni gripi nihče nič ni vprašal ali mi plačal pripevke...