Zaradi Ronalda stavka v Fiat Chryslerju

Foto: Epa
Foto: Epa
Delavcem v tovarni koncerna Fiat Chrysler je prekipelo.
Oglej si celoten članek

Delavci v tovarni koncerna Fiat Chrysler na jugu Italije so napovedali stavko, potem ko je nogometni klub Juventus iz Torina sklenil več kot 100 milijonov evrov težak posel z madridskim Realom o prestopu Cristiana Ronalda. Nesprejemljivo se jim zdi, da lastnik koncerna in kluba tako razmetava z denarjem, medtem ko varčuje pri delavcih.

Tako koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kot nogometni klub Juventus sta v lasti družine Agnelli. Juventus bo za portugalskega nogometnega zvezdnika odštel 112 milijonov evrov.

Kocka je padla Ronaldo dražji od napovedi

"Je to pošteno?"

Znesek, ki so ga odšteli za Ronalda, je zmotil sindikat USB, ki zastopa delavce v avtomobilski tovarni FCA v italijanski Melfi. Kot so zapisali v izjavi, je tak znesek "nesprejemljiv", potem ko so morali delavci v zadnjih letih sprejeti vrsto varčevalnih ukrepov.

"Je to pošteno? Je normalno, da ena oseba zasluži milijone, na tisoče družin pa ostane brez denarja sredi meseca?" je zapisal USB.

Stavka naj bi trajala od nedelje zvečer do torka zjutraj. Sindikat od koncerna zahteva dodatna vlaganja v proizvodnjo avtomobilov, ki bi ohranila in izboljšala delovna mesta.

Ciao CR7 Ronaldo že v soboto v Torinu

V tovarni v Melfiju okoli 320 kilometrov jugovzhodno od Rima izdelujejo fiate 500x ter mestne terence jeep renegade, pa tudi avtomobile punto, katerih proizvodnjo koncern postopoma ukinja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:44 11. Julij 2018.

    Vreden je toliko, kolikor je nekdo pripravljen plačati zanj. Sej nima veze kaj je pošteno in kaj ne, važen je …

  • 16:38 11. Julij 2018.

    Ma tale sindikat prav,da štrajka,saj pederajsek ni vreden tolk dnarja,sploh pa je njegov zaton vse bližji,tako,da naj se lepo upokoji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.