Zaradi šala napaden, bori za se življenje

Foto: Epa Prizor s torkovega srečanja v Bruggu.
Foto: Epa Prizor s torkovega srečanja v Bruggu.
Po srečanju Lige prvakov je prišlo do neljubega incidenta.
Oglej si celoten članek

V torek sta se v okviru skupine A srečala Club Brugge in Manchester City. Angleži so v Zahodni Flandriji pričakovano slavili in napolnili mrežo domačinov (1:5).

Liga prvakov Oblak klonil doma, Messi prinesel zmago Parižanom

Po tekmi je prišlo do incidenta s hudimi posledicami. Na eni od bencinskih postaj v bližini Stadiona Jan Breydel je skupina neznancev, predvidoma navijačev Brugga, napadla pristaša angleških prvakov.

Žrtev je 63-letni Belgijec, ki je, po navedbah lokalnih medijev, v času napada nosil šal Manchester Cityja. Utrpel je hude poškodbe in bil v kritičnem stanju prepeljan v bolnišnico.

Foto: Epa Belgija policija

Do napada je prišlo na parkirišču bencinske postaje, policija pa je v zvezi z dogodkom že priprla pet oseb, poročajo v Flandriji. Iz poročila tožilstva je moč sklepati, da je do spora prišlo, ko so žrtvi odvzeli omenjeni šal s simboli sinje-modrega kluba.

"Posledično je žrtev prišla v konflikt z več osumljenci in po fizičnem napadu obležala na tleh parkirne površine," je zapisano v poročilu.

Žrtvin sin vodi društvo navijačev Man Cityja v Belgiji z imenom Blue Moon Belgium. "Očeta so po dejanju brezumnega nasilja pustili nezavestnega. Napadli so ga strahopetno, upam, da bodo storilce kaznovali. S klubom navijačev smo bili po vsej Evropi, nikoli nismo doživeli agresije. Potem pa nas napadejo in ubijejo v domovini," je na spletnih omrežjih zapisal žrtvin sin.

Foto Prišli najbogatejši lastniki, navijač skoraj ob življenje

Manchester City je razkril, da v zvezi z dogodkom dela vse v svoji moči, da bi pomagal belgijski policiji pri pridobivanju informacij.

"Naše misli in dobre želje so namenjene družini in prijateljem našega belgijskega navijača, ki ostaja v bolnišnici," so zapisali pri Cityju. Club Brugge je že pred tem obsodil nasilno dejanje.

Man City je na drugem mestu skupine A s šestimi točkami, eno več ima vodilni Paris SG. Club Brugge ima štiri točke, RB Leipzig je še brez njih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:57 21. Oktober 2021.

    Ni bil napaden zarad sala...ampak zaradi prepricanja kar ni bilo vsec drugim.

  • 06:32 21. Oktober 2021.

    jaz bi enostavno prepovedala nogomet igrat v prisoznosti gledalcev navijačev,zgolj po TV in pika,pa kaj se to pravi...to sploh ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.