Zato je Fakova kolajna še pomembnejša

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
"Čuti se sprememba v ekipi," pravi vodja slovenske ekipe.
Oglej si celoten članek

Medalje Jakova Faka na olimpijskih igrah v Pyeongchangu se je razveselil tudi vodja slovenske ekipe Franci Petek. Prepričan je, da slavje ob medalji v petek ni bilo zadnje, Fakova medalja pa bo spodbuda za vse druge slovenske tekmovalce na igrah.

"Želim si, da bi še bilo tako. A že pred odhodom je bilo precej govora na to temo. Vsako medaljo je treba spoštovati, zanjo je treba delati trdo, ne samo mesece, kar leta. Pa to še ni zagotovilo. Medalja se mora ob vsem, kar lahko športniki sami naredijo zanjo, še zgoditi. Vesel sem zanj, je pa to še spodbuda in dokaz vsem drugim, ki še bodo nastopali, naj naredijo tisto, kar znajo in zmorejo, mislim, da bo še komu uspelo," je ob proslavljanju kolajne Jakova Faka v slovenski hiši v Pyeongchangu v petek zvečer dejal Petek.

Neprijetno Spet se je zgodilo. Tokrat Faku.

"Imel sem občutek, da mu bo streljanje steklo, kar je bila težava na tekmi prej. To se je zgodilo, ko pa je podrl še 20. tarčo, so se mi zatresla kolena. A na srečo so bili zraven mene še drugi, ki so rekli: glej, gremo na zlato ..." je v smehu svoj čustveni odziv na dogajanje na biatlonski tekmi razložil vodja slovenske odprave v Južni Koreji in dodal: "Vesel sem bil, da se je vrnil iz tako ponesrečenega prejšnjega nastopa, ker vem, kako težke posledice lahko to pusti. To je kar naporno in to tudi zelo cenim."

Medalja in uspeh najuspešnejšega slovenskega biatlonca pa bosta spodbuda še za druge, je prepričan Petek. "Absolutno. Celotna ekipa to čuti, vsi so mu čestitali. Imajo sicer tak ritem, da eden drugega ne morejo prav pozorno spremljati. A čuti se sprememba, sproščenost in tudi to bo pripomoglo, da bodo lahko še drugi pokazali tisto, kar zmorejo," je o tem, da se bodo ob medaljah v slovenski hiši še srečevali, prepričan Petek.

Srebro Fak! Kolajna za Slovenijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.