Zato je Ibrahimović zapustil Manchester United

Foto: Profimedia Ibrahimović je eden najboljših nogometašev, ki nikoli niso osvojili Lige prvakov.
Zdravnik Zlatana Ibrahimovića razkriva, zakaj je napadalec iznenada zapustil Manchester United.
Oglej si celoten članek

Švedski nogometni zvezdnik bo kariero nadaljeval onkraj luže, kjer se je dogovoril za prestop k Los Angeles Galaxy. Svoj prihod mesto angelov je napovedal s celostranskim oglasom v časniku LA Times, po napovedih trenerja Sigija Schmida pa bi lahko že v soboto debitiral v dresu novega delodajalca.

Ibrahimović bo tako svoje nove soigralce spoznal šele v petek zjutraj na treningu, Schmid pa vseeno meni, da bi lahko zaigral že v soboto, ko se bodo nogometaši Galaxyja pomerili z mestnimi tekmeci Los Angeles FC.

"Govorimo o Zlatanu Ibrahimoviću. Tu ne gre za običajnega smrtnika. Prepričan sem, da bi se sam enako opisal. On je enostavno neverjeten," je o njem dejal Schmid. "Gre za pravega tekmovalca. Obožuje tekmovanje in všeč so mu izzivi. Če mene vprašate, ali je pripravljen za 90 minut sobotne tekme, vam kar takoj odgovorim, da ni. Ampak če bo pa odigral vlogo na sobotni tekmi? Najverjetneje bo," je še dodal trener Galaxyja.

Ibrahimović je pred tednom dni uradno sklenil svojo kariero pri Manchester Unitedu, kjer v prvi sezoni zabil 28 golov v vsej tekmovanjih, po poškodbi kolenskih vezi pa ni več našel prave forme.

Proste roke Mourinho že odslovil Zlatana

Vodstvo kluba na čelu s trenerjem Joséjem Mourinhom je pristalo na predčasno prekinitev pogodbe in mu prižgalo zeleno luč za selitev v Kalifornijo. O razlogih za Ibrahimovićev odhod je spregovoril tudi njegov zdravnik Freddie Fu, ki meni, da je odločitev sprejel po izpadu Manchester Uniteda v osmini finala Lige prvakov.

"Videti je želel, če bo lahko osvojil še več lovorik, še posebej Ligo prvakov. Mislim, da se je odločil po tem, ko je Unitedu izgubil proti Sevilli. Rdeči vragi v Premier League ne bodo mogli dohiteti Manchester Cityja. Morda bodo osvojili FA pokal, kar je dobro, a ne tako dobro kot Liga prvakov. Vse ostalo je dosegel, osvojil je vse velike lovorike. Na žalost so izgubili s Sevillo. Verjamem, da bi sicer ostal dlje, čeprav mi tega ni povedal," je pojasnil nogometašev zdravnik.

Hladen tuš Ibrahimović se je širokoustil, selektor mu je zaprl usta

Po poročanju ameriške športne mreže ESPN je 36-letnik z LA Galaxyjem sklenil sodelovanje do konca sezone 2019, letno pa bo zaslužil 1,5 milijona dolarjev, kar je veliko manj, kot je zaslužil pri rdečih vragih, kjer je imel tedensko plačo vsaj 125.000 funtov oziroma 143.235 evrov, skupno pa je zaslužil 21 milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.