Šport > Nogomet
8014 ogledov

Ibrahimović se je širokoustil, selektor mu je zaprl usta

zlatan ibrahimović Epa
Švedski napadalec je doživel hladen tuš.

Zlatan Ibrahimović se dve leti po slovesu od reprezentančnega nogometa odkrito poigrava z idejo o povratku na mednarodne zelenice. 

36-letni švedski napadalec, ki mu ob koncu sezone poteče pogodba z angleškim velikanom Manchester Unitedom, je nedavno priznal, da zelo pogreša reprezentanco in da resno razmišlja o nastopu na mundialu 2018 v Rusiji, čeprav ni odigral niti ene kvalifikacijske tekme. 

"Svetovno prvenstvo? Veliko razmišljam o tem. Če bom želel, bom tam," je napovedal najboljši strelec švedske reprezentance, ki pa je, kot kaže, naredil račun brez krčmarja. 

Zlatan Ibrahimović Švedska Še razmišlja ... Šport Zlatan se vrača! Morda ...

Ibrahimović je očitno prepričan, da so mu reprezentančna vrata na široko odprta, s tem pa se ne strinja aktualni selektor Jane Andersson, ki zvezdniku odločno sporoča, da njegova udeležba še zdaleč ni samoumevna.

zlatan ibrahimović Proste roke Šport Mourinho že odslovil Zlatana

Napadalec se namreč v zadnji sezoni ni naigral, saj je okreval po poškodbi kolena, od njegove zadnje reprezentančne tekme (Euro 2016) pa sta minili že skoraj dve leti.

zlatan ibrahimović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kar zadeva mene, se ni nič spremenilo. Lepo je slišati, da se nam igralci želijo pridružiti. Ne sledim vsemu, kar pišejo mediji. Govorice me ne zanimajo. Spoštujem odločitev, ki jo je sprejel. O tem nisem prav veliko razmišljal. Nič se ni spremenilo. Enako velja za Pontusa Wenblooma. Če si bosta premislila, sta dobrodošla, da prideta na pogovor," je bil jasen selektor, ki je svoje mnenje o Ibrahimoviću povedal že ob koncu lanskega leta.

" Za Švedsko je bolje, da igra brez Ibrahimovića, saj je cela ekipa delala na tem, da bi njemu pripravila dober položaj, kar ni vedno obrodilo sadov."

Jane Andersson, november 2017

Ibrahimović je za Švedsko odigral 116 tekem in zabil 62 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice