Zato je Maradona vedno nosil dve uri

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po smrti legendarnega Argentinca je v medijih zaokrožilo veliko anekdot o njegovih navadah.
Oglej si celoten članek

Že več kot teden dni je minilo od slovesa Diega Armanda Maradone. V medijih je bilo moč prebrati veliko o njegovi smrti in pogrebu, pod drobnogledom so tudi življenjske navade nekdanjega nogometaša Newell's Old Boys, Argentinos Juniors, Boce Juniors, Napolija, Seville in Barcelone.

Ena od mnogih posebnosti Maradone je bila njegova navada, da je skoraj vedno nosil dve ročni uri - eno na levi, drugo na desni roki. Mnogi so se spraševali, zakaj je temu tako. In odgovor je prišel z nepričakovanega naslova.

V desetih dneh Medicinska sestra je Maradono videla samo enkrat

Nekdanji brazilski reprezentant Ronaldo, s polnim imenom Luís Nazário de Lima Ronaldo, je v pogovoru za britanski Mirror razkril, zakaj je imel Maradona omenjeno nevsakdanjo navado.

"Obiskal me je, ko sem živel v Madridu. Šla sva na večerjo. Prišel je z dvema urama. Vprašal sem ga, zakaj nosi dve uri. Rekel je, da mu je obe dala hčerka, zato ju vedno nosi, da nikamor ne gre brez njih," je dejal Ronaldo.

Obe uri sta bili sicer izdelani v podobnem stilu, razlika med njima je bila minimalna. "Po koncu večerje je eno od ur snel z roke in mi jo dal kot darilo. Nisem je hotel sprejeti, a se je ujezil in nato nisem imel izbire. Do konca življenja jo bom hranil v spomin na njegovo radodarnost in prijateljstvo," je dodal brazilski napadalec.

"Diego je zapustil neverjetno nogometno dediščino. Novica o njegovi smrti me je presenetila in prizadela. Še vedno sem zelo žalosten," je zaključil 44-letni Ronaldo, zdaj predsednik španskega kluba Real Valladolid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.