Zato so kurili črne bakle in metali črne žogice

Foto: Epa
Foto: Epa
Na zadnji tekmi 22. kola elitne nemške Bundeslige je prišlo do protesta navijačev.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek zvečer sta se pomerila zadnjeuvrščeni Nürnberg in prvouvrščena Borussia Dortmund. Srečanje se je presenetljivo končalo z neodločenim izidom (0:0), pozornosti pa so bili deležni tudi domači navijači.

Video Zagrebški navijači v hudih spopadih s policijo

Nemški ljubitelji nogometa si že nekaj časa prizadevajo, da se prvenstvene tekme ne bi igrale ob ponedeljkih. Termin je Nemška nogometna zveza (DFB), po vzoru številnih drugih držav, uvedla v luči iskanja novih prihodkov iz naslova televizijskih pravic. Za tiste, ki si želijo obračune ogledati v živo na stadionu (v Nemčiji imajo vsi najboljši klubi ogromno pristašev s sezonskimi vstopnicami), pa ponedeljkov večerni termin seveda ni najbolj ustrezen zaradi delovnih obveznosti.

Navijači Nürnberga so svoje nasprotovanje izrazili s kurjenjem črnih bakel, pomenljivimi transparenti in metanjem črnih žogic na zelenico. Srečanje je bilo za krajši čas prekinjeno, namen - vzbujanje pozornosti, pa dosežen.

Foto: Epa Nürnberg BVB protest

V Nemčiji so bili dolga leta navajeni na to, da se je glavnina tekem igrala v soboto, preostanek pa v nedeljskem popoldnevu. Tako so ligaški obračuni postali priljubljena družinska destinacija ob koncih tedna, nemški stadioni pa so na vrhu po zasedenosti na nogometnih srečanjih. A kot radi rečemo, denar je sveta vladar in za nekaj dodatnih evrov se nogomet igra tudi v ponedeljek zvečer.

Foto: Epa Nürnberg BVB protest

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.