Šport > Nogomet
563 ogledov

Zato so kurili črne bakle in metali črne žogice

Nürnberg BVB protest Epa
Na zadnji tekmi 22. kola elitne nemške Bundeslige je prišlo do protesta navijačev.

V ponedeljek zvečer sta se pomerila zadnjeuvrščeni Nürnberg in prvouvrščena Borussia Dortmund. Srečanje se je presenetljivo končalo z neodločenim izidom (0:0), pozornosti pa so bili deležni tudi domači navijači.

BBB Plzen Video Šport Zagrebški navijači v hudih spopadih s policijo

Nemški ljubitelji nogometa si že nekaj časa prizadevajo, da se prvenstvene tekme ne bi igrale ob ponedeljkih. Termin je Nemška nogometna zveza (DFB), po vzoru številnih drugih držav, uvedla v luči iskanja novih prihodkov iz naslova televizijskih pravic. Za tiste, ki si želijo obračune ogledati v živo na stadionu (v Nemčiji imajo vsi najboljši klubi ogromno pristašev s sezonskimi vstopnicami), pa ponedeljkov večerni termin seveda ni najbolj ustrezen zaradi delovnih obveznosti.

Navijači Nürnberga so svoje nasprotovanje izrazili s kurjenjem črnih bakel, pomenljivimi transparenti in metanjem črnih žogic na zelenico. Srečanje je bilo za krajši čas prekinjeno, namen - vzbujanje pozornosti, pa dosežen.

Nürnberg BVB protest | Avtor: Epa Epa

V Nemčiji so bili dolga leta navajeni na to, da se je glavnina tekem igrala v soboto, preostanek pa v nedeljskem popoldnevu. Tako so ligaški obračuni postali priljubljena družinska destinacija ob koncih tedna, nemški stadioni pa so na vrhu po zasedenosti na nogometnih srečanjih. A kot radi rečemo, denar je sveta vladar in za nekaj dodatnih evrov se nogomet igra tudi v ponedeljek zvečer.

Nürnberg BVB protest | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.