Želel si je igrati v NBA, zdaj padel med obrambo Ukrajine

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Med obrambo Ukrajine je umrl tudi komaj 19-letni talentirani košarkar.
Oglej si celoten članek

Dres, športne copate in košarkarsko žogo je postavil v kot in nase navlekel vojno uniformo, v roke vzel puško ter za seboj pustil vse svoje košarkarske sanje, da bi pomagal pri branjenju Ukrajine. Zdaj pa je v borbi za svobodo svoje domovine pustil svoje življenje.

Mladi, talentirani, komaj 19-letni ukrajinski košarkar Bogdan Popova je namreč žrtvoval svoje življenje med napadom ruske vojske na hidroelektrarno Kaniv, dobrih 100 kilometrov oddaljene od Kijeva, poročajo ukrajinski mediji. Podrobnosti njegove smrti zaenkrat še niso znane.

Popova je bil sicer zgolj eden izmed mnogih ukrajinskih športnikov, ki niso v trenutku ruske invazije nad Ukrajino niti za trenutek razmišljali. Svoje športne kariere so postavili na stran ter se z orožjem v rokah odpravili braniti domovino. Prav tako ni niti prvi ukrajinski športnik, ki je padel, saj so pred njim življenja že izgubili nogometaša Vitalij Sapilo in Dmitro Martinenko ter biatlonec Jevgen Mališev.

Popova je sicer še vedno igral med mladinci, kjer je povprečno na tekmah dosegal 13 točk in kar 19 skokov, želel pa se je preseliti v ZDA, kjer bi študiral in igral za sloviti kolidž UCLA, čigar barve je branil tudi njegov veliki idol Bill Walton.

Prav tako si je želel iti po stopinjah svojega junaka ter nekoč zaigrati v ligi NBA, kar pa bodo za vedno ostale zgolj neuresničene sanje. Kot bodo ostale neuresničene tudi sanje številnih drugih Ukrajincev, ki so padli v tej nesmiselni ruski vojni.

Odpoved Lige prvakov Ukrajinski velikan razpustil ekipo, vsa sredstva bodo namenjena vojni Šokanten razlog Rusi po pristanku aretirali ameriško športno zvezdo, grozi ji 10 let zapora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:13 8. Marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 15:18 8. Marec 2022.

    Še mnogo jih bo, po nepotrebnem..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.