Šport > Košarka
90353 ogledov

Rusi po pristanku aretirali ameriško športno zvezdo, grozi ji 10 let zapora

Šport: Šok! Vsaj toliko časa bo ameriška košarkarska zvezda za zapahi - Brittney Griner Profimedia

Velika zvezdnica najmočnejše košarkarske lige na svetu WNBA ter večkratna udeleženka tekme All-Star in redna članica ameriške reprezentance, s katero je dvakrat postala celo olimpijska prvakinja, Brittney Griner, je bila aretirana v Rusiji, potem ko so jo obtožili, da tihotapi drogo.

Ameriško športno zvezdnico so aretirali že pred tremi tedni, potem ko je priletela iz New Yorka, saj naj bi policijski pes zavohal narkotike v njeni osebni prtljagi, rentgenski pregled pa naj bi pokazal, da ima notri električne cigarete.

Grinerjeva je bila nato na letališču Šeremetjevo v Moskvi tudi aretirana, saj naj bi se med njeno opremo za električne cigarete na paro nahajala tudi tekočina, v kateri naj bi bilo konopljino olje.

Košarkarica, ki je bila nekdaj prvi izbor na naboru, se tako že tri tedne nahaja v priporu, po ruskih zakonih pa ji grozi celo deset let zapora. Novica o njenem prijetju pa se je v medijih pojavila šele to soboto.

Brittney Griner | Avtor: Profimedia Profimedia

Grinerjeva sicer razen za WNBA ekipo Phoenix Mercury že od leta 2015 istočasno nastopa tudi za Jekaterinburg, kjer je najboljša igralka te ruske ekipe, s katero je trikrat osvojila rusko prvenstvo in kar štirikrat Evroligo.

Je ena velikih ameriških športnih zvezdnic, saj velja za eno najboljših košarkaric na svetu, v svoji karieri pa je enkrat osvojila šampionski prstan, sedemkrat je bila izbrana na tekmo vseh zvezd, dvakrat pa je zaključila sezono kot najboljša strelka lige WNBA in osemkrat kot najboljša blokerka. Trikrat je bila izbrana v prvo peterko lige in trikrat v drugo, dvakrat pa je bila izbrana za najboljšo obrambno igralko lige.

Leta 2016 in 2021 je z ameriško košarkarsko reprezentanco osvojila tudi zlato olimpijsko medaljo.

Komentarjev 4
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 11:38 06.marec 2022.

    Rusi imajo od nekdaj visoke kazni za droge in tu ne poznajo odstopanja, dvomim, pa, da bi dobila več kot nekaj mesecev- do dve leti... Mediji spet pretiravajo..

  • Pišmevuh 11:21 06.marec 2022.

    Torej tudi amerigosi več ne smejo uporabljati svoje zastave na naslednjih OI.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 11:13 06.marec 2022.

    Rusi se pa z drogami ne hecajo. Bo pač morala požreti, kar si je zakuhala. Drugič naj raje poskusi švercati droge v Savdovo Arabijo!

Sorodne novice