Šport
87 ogledov

Prvo zabijanje na ženskem SP

V Turčiji poteka svetovno prvenstvo v košarki. Za izjemen dosežek je poskrbela Američanka Brittney Griner, ki ji je uspelo prvo zabijanje na ženskih SP.

Brittney Griner, sicer druga strelka in skakalka ameriške reprezentance, v povprečju zbere 13,3 točke in osem skokov na tekmo, je na dvoboju proti Kitajski zabila ža na začetku tekme. Američanke so kasneje zanesljivo zmagale, članici ekipe Phoenix Mercury pa je pripadla čast, da je postala prva ženska z zabijanjem na SP.

Aktualna prvakinja lige WNBA se je že prej lahko pohvalila s podobnimi dosežki. Že na svoji prvi tekmi v severnoameriški ligi je uspela dvakrat zabiti, s tem pa takoj izenačila rekord tekmovanja, saj je pred njo v ligi WNBA dvakrat uspelo zabiti le še Candace Parker. Grinerjeva, visoka je 203 centimetre, je sicer postala šele tretja igralka z zabijanjem v najelitnejšem ženskem ligaškem tekmovanju.

Kot prva je zabila tudi v končnici lige WNBA. Avgusta ji je to uspelo celo z dvema rokama

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.