Šport > Košarka
11463 ogledov

Nečak legendarnega slovenskega košarkarja bo igral za bosansko reprezentanco

Luka Garza Profimedia
Mladi NBA igralec, ki ima preko matere vezi z Bosno in Hercegovino, se je odločil, da bo branil barve svoje druge domovine.

Košarkar v lasti NBA ekipe Detroit Pistons Luka Garza se je odločil, da bo od zdaj naprej nastopal za reprezentanco Bosne in Hercegovine, potem ko je uradno prejel državljanstvo svoje druge domovine.

Mladi 22-letni košarkar se je sicer letošnjo sezono kalil pri Detroitovi razvojni ekipi Motor City Cruise, za katero je v NBA razvojni ligi povprečno dosegal 25 točk, 8,3 skokov in 2,5 asistenc, nekajkrat pa so ga Pistons vpoklicali tudi v svoje prvo moštvo.

208 centimetrov visoki center je bil sicer kot 52. izbran na letošnjem NBA naboru, potem ko je na kolidžu naravnost blestel za ekipo Iowa Hawkeyes, za katero je svojo zadnjo sezono povprečno dosegal več kot 24 točk in skorajda devet skokov ter dve asistenci in blokadi na tekmo.

Luka, čigar oče, nekdanji košarkar Frank Garza, je Američan latinskoameriških korenin, ima vezo z BiH preko matere Šejle Mutić, ki je svoj čas prav tako v Evropi profesionalno igrala košarko.

Zanimivo je, da je mladi Luka preko matere nečak Teomana Alibegovića, najboljšega strelca v zgodovini slovenske košarkarske reprezentance, ki z 990 točkami vodi celo pred Goranom Dragićem (924) in Jako Lakovićem (880).

Teoman Alibegović | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 1
  • Smučar1 12:16 23.december 2021.

    Velika škoda za slovensko košarko ! Alibegović(stric) , mama in še en stric (zdravnik patolog) so zrasli v Medvodah in bi se morali naši na KZS veliko bolj potruditi, da bi Garza igral za Slovenijo - center 208 cm bi ...prikaži več nam prav prišel, pa ne bi bil naturaliziran ampak domač igralec!

Sorodne novice