Šport > Košarka
2037 ogledov

Ukrajinski velikan razpustil ekipo, vsa sredstva bodo namenjena vojni

Prometey Profimedia
Ukrajinski košarkarski klub se je odločil, da razpusti vse svoje ekipe, saj bo vsa sredstva namenil obrambi Ukrajine.

Ukrajinski košarkarski prvak Prometey se je odločil, da razpusti vse svoje profesionalne ekipe (moško člansko, žensko člansko, mladinsko ter žensko odbojkarsko), saj bo klub vsa sredstva, ki so šla na račun igralcev, preusmeril v ukrajinsko vojsko.

Odločitev kluba je potrdil predsednik kluba Vladimir Dubinskij, potem ko je njegova ekipa že morala tudi pobegniti iz ukrajinske Kamianske ter prebegniti na Češko, kjer je tudi že odigrala eno kolo Lige prvakov.

"Dragi prijatelji, navijači in ljubitelji Prometeya. V Ukrajini vlada vojna. Sprejeli smo težko, toda čvrsto odločitev, da razpustimo vse Prometeyeve ekipe in prekinemo naše sodelovanje v Ligi prvakov. Od danes so naš denar, sredstva in moči usmerjeni v obrambo Ukrajine. Podprli bomo našo vojsko ter teritorialno obrambo. Zagotovo bomo slavili," se je oglasil prvi mož kluba.

Prometey je sicer lani prvič v svoji zgodovini osvojil ukrajinski državni naslov, letos pa je nastopal v Ligi prvakov, kjer si je uspel izboriti celo napredovanje med najboljših šestnajst, kjer je edini poraz doživel zgolj na omenjeni tekmi, ko so morali domačo tekmo zaradi vojne igrati na Češkem.

Prav tako je bil Prometey na pragu obrambe lanskega državnega naslova, saj je od 26 tekem v prvenstvu izgubil vsega eno, kar je sedem manj od najbližjega zasledovalca Budivelnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice