Svet
9747 ogledov

Zelenski pozno v soboto zvečer nagovoril narod

vojna v Ukrajini, Volodomir Zelenski Profimedia vojna v Ukrajini, Volodomir Zelenski
Ukrajina se ne misli predati.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pozval k nadaljnji obrambi pristaniškega mesta Mariupol. Zagotovil je, da ukrajinska stran dela vse, da bi omogočili dogovor o vzpostavitvi humanitarnih koridorjev, nato pa bodo lahko ocenili, ali so možni naslednji koraki v pogajanjih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Volodimir Zelenski Vojna Svet Zelenski ponoči čustveno nagovoril Ukrajince

"Vsi, ki potrebujejo pomoč, bi morali dobiti možnost, da zapustijo mesto," je povedal Zelenski. "Vsi, ki želijo braniti mesto, pa naj nadaljujejo boj," je dodal.

Vojna v Ukrajini | Avtor: Epa Epa

Bežalo bo na desettisoče ljudi

Ukrajinske oblasti so začasno preložile evakuacijo prebivalcev Mariupola in Volnovaha zaradi, kot opozarjajo, ruske kršitve prekinitve ognja, saj vzpostavljeni humanitarni koridorji niso varni. Ukrajinske oblasti pričakujejo, da bo iz obleganega pristaniškega mesta Mariupol ob Azovskem morju pred rusko agresijo zbežalo 200.000 ljudi. Bližnje mesto Volnovaha pa naj bi zapustilo 15.000 ljudi.

Volodimir Zelenski Vojna! Svet Zelenski Putinu: "Usedi se z mano. Samo ne 30 metrov stran"

Zelenski je v soboto še izrazil prepričanje, da ruski vojski ni uspelo izpolniti svojih ciljev in da je doslej umrlo že skoraj 10.000 ruskih vojakov. Zagotovil je, da ukrajinske sile še naprej uspešno branijo položaje na ključnih mestih, začeli so tudi protinapad v Harkovu. Navedb ukrajinskega predsednika ni bilo možno preveriti, še opozarja dpa.

Vojna v Ukrajini | Avtor: Epa Epa

Zvečer se je Zelenski v video nagovoru znova obrnil na Ukrajince in jih pozval, naj ruske enote preženejo iz države. "Moramo ven. Moramo se boriti. Kadarkoli je za to priložnost," je dejal.

Po njegovih besedah je pomembno tudi preprečiti vzpostavljanje novih "ljudskih republik", kot se je zgodilo v pokrajinah Doneck in Lugansk. Tudi slednji je sicer pozval k boju. Če Rusi "niso s propagando izbrisali vašega spomina, če nimate od strahu zaprtih oči, se borite, za svoje pravice, svobodo, za Ukrajino", je dejal po poročanju dpa.

Komentarjev 13
  • Pišmevuh 11:31 06.marec 2022.

    Kaj še ga kdo posluša pobegiča?

  • Gandi123 10:48 06.marec 2022.

    Gledam molotovke..... Partizanski način bojevanja. Tako so se morali naši predniki boriti proti okupatorju in domačim izdajalcem. Zgodovina se ponavlja.

  • Peggy_Reyes 09:41 06.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎