Svet
1637 ogledov

Moskva nemilostno v to prepoved

Moskva
Prepoved utemeljujejo s pandemijo covida-19.

Oblasti v Moskvi so zavrnile izdajo dovoljenja za demonstracije nasprotnikov invazije na Ukrajino in podpornikov ruskih oboroženih sil. Mesto je prepoved utemeljilo s pandemijo covida-19. Moskovska mestna uprava je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prejela več prijav za demonstracije s 25.000 do 100.000 udeleženci.

Oblasti medtem niso razkrile, kdo je prijavil shode in ob kateri priložnosti.

Opozicijska stranka Jabloko je sicer ostro kritizirala rusko invazijo na Ukrajino in napovedala organizacijo protestnega pohoda v Moskvi. Nasprotnike vojne v Ukrajini so pozvali, naj svoje nasprotovanje objavijo na družbenih omrežjih in organizirajo peticije.

Po poročanju neodvisnega spletnega portala Meduza so se oglasili tudi podporniki tega, kar Kremelj imenuje "posebna vojaška operacija" v Ukrajini.

V Moskvi so zaradi pandemije že dolgo prepovedane demonstracije. Kljub temu so ljudje v preteklih dneh v več deset ruskih mestih protestirali proti vojni v Ukrajini, čeprav so jim grozile aretacije, visoke kazni in policijsko nasilje. Do zdaj je bilo zaradi protestov pridržanih že več tisoč ljudi.

protesti Rusija Moskva Svet S tem zakonom Rusi odgovarjajo za sankcije Ukrajina, vojna, Kijev Slovenija "V medijih prevladuje napačen občutek glede napredka ruskih sil"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Gandi123 18:25 04.marec 2022.

    Tak kovid ukrep bo pri nas 24.4. Covid se bo čudežno vrnil. Volitve do daljnega preklicane.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 17:38 04.marec 2022.

    Končno je Janez prišel v ospredje....Sam Putin je kopiral njegove ukrepe..