Svet
72757 ogledov

Putin o katastrofalnih posledicah za Evropo

Vladimir Putin, Ukrajina, Rusija, TV nagovor Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin je opozoril, koga bo Rusija obravnavala kot udeleženca konflikta.

V Rusiji ni pogojev za razglasitev vojnega stanja, za to bi bila potrebna zunanja agresija, je po poročanju ruskih tiskovnih agencij danes dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Opozoril je, da bo vsako državo, ki bi želela uvesti območje prepovedanega letenja nad Ukrajino, obravnaval kot udeleženko konflikta.

Volodimir Zelenski Vojna! Svet Zelenski Putinu: "Usedi se z mano. Samo ne 30 metrov stran"

V preteklih dneh so se širila ugibanja, da bi Putin lahko v Rusiji razglasil vojno stanje in bi nadzor v državi prevzela vojska. Ruski predsednik je to zavrnil in dejal, da bi se za ta korak odločil le v primerih zunanje agresije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri tem pa je poudaril, da obstajajo tudi druge posebne izredne razmere, ki se lahko uporabijo v primeru obsežne zunanje grožnje, vendar tudi teh ne namerava uvesti. S tem je odgovoril na strahove številnih Rusov, medtem ko so mnogi zaradi tovrstnih bojazni že zapustili državo.

mačka maček vojna vojak orožje Ukrajina | Avtor: Epa Epa

Alex Ovechkin Ovečkin Capitals NHL Šport Putinov oboževalec blizu novega mejnika

"Katastofalne posledice za ves svet"

Putin je tudi opozoril, da bo vsako državo, ki bi želela uvesti območje prepovedanega letenja nad Ukrajino, obravnaval kot udeleženko konflikta. Dodal je, da bi imela uvedba takšnega območja katastrofalne posledice ne le za Evropo, ampak tudi za ves svet, poroča BBC.

Ukrajina Vojna Svet Ukrajinci svarijo: "Ne razumejo, da se Putin ne bo ustavil"

V govoru je Putin še enkrat ponovil svoje pogoje za končanje ruske vojne proti Ukrajini. Kot najpomembnejšo zahtevo je navedel demilitarizacijo Ukrajine. "Jasno moramo vedeti, katero orožje je kje in pod kakšnim nadzorom," je povedal.

Zveza Nato je v petek na izrednem zasedanju zunanjih ministrov zavrnila možnost vzpostavitve območja prepovedi preletov nad Ukrajino. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je to odločitev označil kot posledico šibkosti in neenotnosti Nata.

Ukrajina, vojna, Kijev Slovenija "V medijih prevladuje napačen občutek glede napredka ruskih sil"

V vojaškem kontekstu je območje prepovedanega letenja območje, nad katerim je prepovedan vstop letalom, da se s tem preprečijo napadi. Za uveljavitev takšnega nadzora pa bi bila potrebna vojaška sredstva z zmogljivostjo sestrelitve letal.

 
Komentarjev 45
  • jan631 11:17 06.marec 2022.

    Sedaj je že skrajni čas,da se zaustavi tega psihično bolanega palčka, z zabruhlim obrazom, ki s svojo hojo oponaša pingvine.Nabotoksiranemu palček je vzornik Hitler,za katerega pa vemo kako je končal.Rusija je preveč revna država,da si lahko privošči tako obsežno vojsko.Rezultat ...prikaži več tega je ,da veliko prebivalcev Rusije strada in živi v revščini,tako kot prebivalci Severne Koreje.

  • jakec42 10:12 06.marec 2022.

    A ni Rusa ,ki bi tega norca ustavil?

  • urban0 09:37 06.marec 2022.

    Zelenski je navaden norec, naj se iz politike umakne, predno nas bo vse potegnil v svetovni spopad in hudo krizo v EU, raje naj se gre naprej igrat komedijanta v filmih...