Zgodil se je najvišji poraz v zgodovini lige NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gledalci v Memphisu so videli igro mačke z mišjo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Memphis Grizzlies so slavili zmago z najvišjo razliko v 75-letni zgodovini severnoameriške lige NBA. Ekipa iz ameriške zvezdne države Tennessee je s 152:79 in 73 točkami prednosti ugnala Oklahomo City Thunder. Doslej je bil ta rekord v rokah Cleveland Cavaliers, ki so decembra 1991 s 68 točkami prednosti porazili Miami Heat, izid je bil 148:80.

V Memphisu je devet od 12 igralcev domače ekipe doseglo dvomestno število točk, največ jih je zbral Jaren Jackson Jr. (27).

Pred 18.400 gledalci v Memphisu so domači že ob polčasu za prednost z 72:36 dosegli skorajda več točk kot Oklahoma na celotnem dvoboju. Vodili so tudi že za 78 točk, največ med vsemi ekipami po sezoni 1996/97.

"Ta rekord, to je res lepa stvar. Ponosen sem na fante, ki niso razmišljali drugače v drugem delu, grizli so naprej kljub visoki prednosti. Ves čas so bili osredotočeni na igro in motivirani, kar je sicer naš cilj na vsaki tekmi. Izredno igro so prikazali tako v napadu kot tudi v obrambi," je bil ponosen trener Taylor Jenkins.

Lovi Dirka Luka pred rekordom: zlahka ugnal Gasola, Minga, Jokića...

Drugi rekord večera pa je bil klubski. Igralci Phoenix Suns so s 114:103 premagali Detroit Pistons in zabeležili osemnajsto zaporedno zmago, kar je rekorden niz v zgodovini ekipe iz Arizone.

Toronto Raptors so premagali Milwaukee Bucks s 97:93, s tem je kanadska zasedba končala niz osmih zmag Bucks.

Košarkarji Chicago Bulls so v New Yorku ugnali Knicks s 119:115 in so na drugem mestu na vzhodnem delu, kjer zaostajajo le za Brooklyn Nets. San Antonio Spurs so s 114:83 v Portland odpravili Trail Blazers.

NBA, izidi:

New York Knicks - Chicago Bulls             115:119
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks            97:93
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder   152:79
Phoenix Suns - Detroit Pistons              114:103
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs   83:114
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.