Zgodovinska uvrstitev Slovenije

Foto: Profimedia
Slovenija v moški konkurenci prvič med desetimi najboljšimi na svetu, tudi Jorgić najvišje do zdaj.
Oglej si celoten članek

Na najnovejši svetovni namiznoteniški lestvici ITTF je Slovenija v moški konkurenci na desetem mestu. Tako visoko do zdaj še ni bila, prav tako ne Darko Jorgić, ki je med posamezniki 41., le mesto za njim pa je Bojan Tokić. Med stoterico najboljših igralcev na svetu se je prebil tudi Deni Kožul, ki je 99.

Foto: Epa Darko Jorgić

V ženski konkurenci je osem mest pridobila Alex Galič, ki je kot najboljša slovenska igralka na 74. mestu.

Na prvih treh mestih v ekipni moški konkurenci ni na novi lestvici nobenih sprememb. Še naprej je na prvem mestu Kitajska, sledita pa ji Japonska in Južna Koreja. Najboljša evropska reprezentanca je Nemčija, ki je četrta, med deseterico pa so še Švedska, Francija, Avstrija in prvič tudi Slovenija, kar je dobra napoved za svetovno prvenstvo posameznikov in dvojic v Budimpešti, ki bo na sporedu od 21. do 28. aprila.

Uspeh! Slovenca do naslova evropskih prvakov

Tudi v ženski konkurenci so na prvih treh mestih Kitajska, Japonska in Južna Koreja, najboljše Evropejke so Romunke na sedmem mestu, Slovenke pa so 42.

V posamični konkurenci je Jorgić, slovenski državni prvak, napredoval za 13 mest in je 41., Tokić pa za devet in je mesto za njim. Štiri mesta je pridobil tudi Deni Kožul, ki je napredoval med najboljših sto igralcev na svetu. Prva tri mesta še naprej držijo Zhendong Fan, Xin Xu in Gaoyuan Lin, med Evropejci je najboljši Timo Boll, ki je peti in je tudi edini evropski igralec med deseterico.

Foto: Stanko Gruden/STA bojan tokić rio 2016 olimpijske igre Vse po starem je na vrhu tudi v ženski posamični konkurenci, kjer je med prvih pet igralk sveta pet Kitajk, vodi pa Ning Ding pred Yuling Zhu in Meng Cheng. Takoj za njimi je Manyu Wang, ki je bila najboljša v Dohi, na petem mestu pa je finalistka Shiwen Liu.

Foto: Profimedia Alex Galič

Najboljša Evropejka je Romunka Bernadette Szocs, ki je 17., od slovenskih igralk pa je osem mest pridobila državna prvakinja Alex Galič, ki je 74., čeprav že nekaj časa ne igra je z 293. mestom še vedno druga najboljša Slovenka Mojca Fajmut.

Iz Hrastnika Idol Đoković, na kavo s Cristianom Ronaldom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.