Šport
213 ogledov

Zgodovinska uvrstitev Slovenije

Namizni tenis
Slovenija v moški konkurenci prvič med desetimi najboljšimi na svetu, tudi Jorgić najvišje do zdaj.

Na najnovejši svetovni namiznoteniški lestvici ITTF je Slovenija v moški konkurenci na desetem mestu. Tako visoko do zdaj še ni bila, prav tako ne Darko Jorgić, ki je med posamezniki 41., le mesto za njim pa je Bojan Tokić. Med stoterico najboljših igralcev na svetu se je prebil tudi Deni Kožul, ki je 99.

Darko Jorgić | Avtor: Epa Darko Jorgić Epa

V ženski konkurenci je osem mest pridobila Alex Galič, ki je kot najboljša slovenska igralka na 74. mestu.

Na prvih treh mestih v ekipni moški konkurenci ni na novi lestvici nobenih sprememb. Še naprej je na prvem mestu Kitajska, sledita pa ji Japonska in Južna Koreja. Najboljša evropska reprezentanca je Nemčija, ki je četrta, med deseterico pa so še Švedska, Francija, Avstrija in prvič tudi Slovenija, kar je dobra napoved za svetovno prvenstvo posameznikov in dvojic v Budimpešti, ki bo na sporedu od 21. do 28. aprila.

Darko Jorgić Uspeh! Šport Slovenca do naslova evropskih prvakov

Tudi v ženski konkurenci so na prvih treh mestih Kitajska, Japonska in Južna Koreja, najboljše Evropejke so Romunke na sedmem mestu, Slovenke pa so 42.

V posamični konkurenci je Jorgić, slovenski državni prvak, napredoval za 13 mest in je 41., Tokić pa za devet in je mesto za njim. Štiri mesta je pridobil tudi Deni Kožul, ki je napredoval med najboljših sto igralcev na svetu. Prva tri mesta še naprej držijo Zhendong Fan, Xin Xu in Gaoyuan Lin, med Evropejci je najboljši Timo Boll, ki je peti in je tudi edini evropski igralec med deseterico.

bojan tokić rio 2016 olimpijske igre | Avtor: Stanko Gruden/STA Bojan Tokić Stanko Gruden/STA
Vse po starem je na vrhu tudi v ženski posamični konkurenci, kjer je med prvih pet igralk sveta pet Kitajk, vodi pa Ning Ding pred Yuling Zhu in Meng Cheng. Takoj za njimi je Manyu Wang, ki je bila najboljša v Dohi, na petem mestu pa je finalistka Shiwen Liu.

Alex Galič | Avtor: Profimedia Alex Galič Profimedia

Najboljša Evropejka je Romunka Bernadette Szocs, ki je 17., od slovenskih igralk pa je osem mest pridobila državna prvakinja Alex Galič, ki je 74., čeprav že nekaj časa ne igra je z 293. mestom še vedno druga najboljša Slovenka Mojca Fajmut.

Darko Jorgić Iz Hrastnika Šport Idol Đoković, na kavo s Cristianom Ronaldom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.