Zgodovinski dan za nogometno Olimpijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Olimpija pred prvim zgodovinskim nastopom v skupinskem delu kakšnega izmed evropskih tekmovanj.
Oglej si celoten članek

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo danes ob 16.30 začeli igranje v skupinskem delu konferenčne lige. Slovenski prvak bo za začetek nastopov v skupini A gostoval pri prvem favoritu Lillu v Franciji. Ob Slovencih in Francozih sta v skupini še slovaški Slovan Bratislava in Klaksvik s Ferskih otokov.

Izbranci Joaa Henriquesa so za tekmece izvedeli na žrebu v začetku septembra. Na prvi pogled ljubljanska zasedba, ki bo v Franciji lahko računala na vse z izjemo poškodovanega Raula Florucza, v družbi Lilla, Slovana Bratislave in Klaksvika sodi nekako na tretje mesto, a so apetiti večji. Velja omeniti, da prvo mesto vodi neposredno v osmino finala, drugo pa v dodatne kvalifikacije za preboj med 16.

Evropska jesen Toliko denarja je Olimpija že zaslužila, toliko se ji še obeta

Od Slovencev bodo v konferenčni ligi igrali še Miha Zajc s Fenerbahčejem, Miha Kompan Breznik, Adrian Zeljković s Spartakom Trnavo, Nino Žugelj z Bodö/Glimtom, Žan Celar, Abel Marc z Luganom, Blaž Kramer z Legio Varšavo in Ester Sokler z Aberdeenom.

Evropska liga pa se bo začela v četrtek, v njej bosta dva kluba s slovenskimi igralci: Panathinaikos s slovenskimi reprezentanti Andražem Šporarjem, Adamom Gnezdo Čerinom in Benjaminom Verbičem ter Sturm iz Gradca, katerega barve branita Slovenca Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.