Zgodovinski uspeh, ki še kar traja: ženska zbira moške skalpe!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Obiskovalci svetovnega prvenstva v Londonu uživajo v izjemni zgodbi mlade Angležinje.
Oglej si celoten članek

V Londonu, točneje v dvorani Alexandra Palace, poteka PDC svetovno prvenstvo v pikadu, 27. po vrsti. Ljubitelji omenjenega športa so lahko v iztekajočem tednu pozdravili novo zvezdo.

Fallon Sherrock je pred nekaj dnevi namreč spisala zgodovino. Petindvajsetletna Angležinja je v prvem krogu premagala rojaka Teda Evettsa s 3:2 in postala prva ženska, ki je na svetovnem prvenstvu vpisala zmago.

"Nisem se osredotočala na zgodovino, ampak samo na dvoboj. Šele po zadetku z zadnjo puščico sem dojela, kaj se je zgodilo," je po odmevni zmagi dejala Sherrockova, ki je imela vseskozi bučno podporo občinstva.

Foto: Profimedia Fallon Sherrock pikado

Dvaindvajsetletni poraženec Evetts je ostal dostojanstven: "Vsakič, ko je morala doseči velik rezultat ali določen zadetek, je to storila. Nimam pripomb. Vsa čast, absolutno si zasluži vse pohvale."

SP Prvič v zgodovini ženska premagala moškega

A Sherrockova, sicer mati petletnega sina Roryja, se še ni ustavila. V drugem krogu je izločila še Avstrijca balkanskih korenin Mensurja Suljevića, 11. nosilca svetovnega prvenstva.

V tretjem kolu navdušujočo Sherrockovo čaka Anglež Chris Dobey, 22. nosilec turnirja.

Na svetovnem prvenstvu je nastopil tudi Slovenec Benjamin Pratnemer, ki pa je v uvodnem dvoboju moral priznati premoč Angležu Justinu Pipu. Domačin je bil boljši s 3:2.

SP v pikadu, na katerem nastopa 96 najboljših igralcev na svetu, se je začelo v petek, 13. decembra, zmagovalec pa bo znan na novega leta dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:14 23. December 2019.

    Bravo bejba..bizantinca si dala v kos

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.