Šport
4686 ogledov

Zgodovinski uspeh, ki še kar traja: ženska zbira moške skalpe!

Fallon Sherrock pikado Profimedia
Obiskovalci svetovnega prvenstva v Londonu uživajo v izjemni zgodbi mlade Angležinje.

V Londonu, točneje v dvorani Alexandra Palace, poteka PDC svetovno prvenstvo v pikadu, 27. po vrsti. Ljubitelji omenjenega športa so lahko v iztekajočem tednu pozdravili novo zvezdo.

Fallon Sherrock je pred nekaj dnevi namreč spisala zgodovino. Petindvajsetletna Angležinja je v prvem krogu premagala rojaka Teda Evettsa s 3:2 in postala prva ženska, ki je na svetovnem prvenstvu vpisala zmago.

"Nisem se osredotočala na zgodovino, ampak samo na dvoboj. Šele po zadetku z zadnjo puščico sem dojela, kaj se je zgodilo," je po odmevni zmagi dejala Sherrockova, ki je imela vseskozi bučno podporo občinstva.

Fallon Sherrock pikado | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvaindvajsetletni poraženec Evetts je ostal dostojanstven: "Vsakič, ko je morala doseči velik rezultat ali določen zadetek, je to storila. Nimam pripomb. Vsa čast, absolutno si zasluži vse pohvale."

sharrock SP Šport Prvič v zgodovini ženska premagala moškega

A Sherrockova, sicer mati petletnega sina Roryja, se še ni ustavila. V drugem krogu je izločila še Avstrijca balkanskih korenin Mensurja Suljevića, 11. nosilca svetovnega prvenstva.

V tretjem kolu navdušujočo Sherrockovo čaka Anglež Chris Dobey, 22. nosilec turnirja.

Na svetovnem prvenstvu je nastopil tudi Slovenec Benjamin Pratnemer, ki pa je v uvodnem dvoboju moral priznati premoč Angležu Justinu Pipu. Domačin je bil boljši s 3:2.

SP v pikadu, na katerem nastopa 96 najboljših igralcev na svetu, se je začelo v petek, 13. decembra, zmagovalec pa bo znan na novega leta dan.

Komentarjev 1
  • vojko06 16:14 23.december 2019.

    Bravo bejba..bizantinca si dala v kos