Zidanškova prišla vse do finala

Foto: Epa
Foto: Epa
Konjičanka se je uvrstila v finale prvega teniškega turnirja WTA po petmesečni pavzi zaradi koronske pandemije.
Oglej si celoten članek

V polfinalu turnirja dvojic v Palermu je Tamara Zidanšek v paru z Nizozemko Arantxo Rus po hudi borbi in skoraj dveh urah igre premagala belgijsko navezo Greet Minnen/Alison Van Uytvanck z 1:6, 7:6 (4) in 13:11.

Zidanškova in Rusova se bosta v nedeljskem finalu pomerili z zmagovalkama dvoboja med domačinkama Elisabetto Cocciaretto in Martino Trevisan ter Nizozemkama Bibiane Schoofs in Rosalie Van Der Hoek.

Velik udarec Nadal: "To je odločitev, ki je nisem želel sprejeti"

Zidanškova je ena od treh Slovenk, ki so nastopile na Siciliji. Devetnajstletna Kaja Juvan je dobila tri dvoboje v kvalifikacijah, nato pa je v prvem krogu premagala še drugo nosilko in osemnajsto igralko sveta Čehinjo Marketa Vondroušovo. Navkljub porazu v osmini finala proti domačinki Camili Giorgi je Juvana domov odšla s 47 točkami WTA, ki jo bodo na novi lestvici močno približale njeni najboljši uvrstitvi v karieri - 106. mestu.

Polona Hercog (45.) in Tamara Zidanšek (71.), ki sta bili neposredno uvrščeni v glavni del 163.103 evrov vrednega turnirja, sta izpadli v prvem krogu.

Video Presenečenje: "Babica, Federer je na naši strehi!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.