Šport
113 ogledov

Zidanškova prišla vse do finala

Tamara Zidanšek Epa
Konjičanka se je uvrstila v finale prvega teniškega turnirja WTA po petmesečni pavzi zaradi koronske pandemije.

V polfinalu turnirja dvojic v Palermu je Tamara Zidanšek v paru z Nizozemko Arantxo Rus po hudi borbi in skoraj dveh urah igre premagala belgijsko navezo Greet Minnen/Alison Van Uytvanck z 1:6, 7:6 (4) in 13:11.

Zidanškova in Rusova se bosta v nedeljskem finalu pomerili z zmagovalkama dvoboja med domačinkama Elisabetto Cocciaretto in Martino Trevisan ter Nizozemkama Bibiane Schoofs in Rosalie Van Der Hoek.

rafael nadal Velik udarec Šport Nadal: "To je odločitev, ki je nisem želel sprejeti"

Zidanškova je ena od treh Slovenk, ki so nastopile na Siciliji. Devetnajstletna Kaja Juvan je dobila tri dvoboje v kvalifikacijah, nato pa je v prvem krogu premagala še drugo nosilko in osemnajsto igralko sveta Čehinjo Marketa Vondroušovo. Navkljub porazu v osmini finala proti domačinki Camili Giorgi je Juvana domov odšla s 47 točkami WTA, ki jo bodo na novi lestvici močno približale njeni najboljši uvrstitvi v karieri - 106. mestu.

Polona Hercog (45.) in Tamara Zidanšek (71.), ki sta bili neposredno uvrščeni v glavni del 163.103 evrov vrednega turnirja, sta izpadli v prvem krogu.

Roger Federer Video Šport Presenečenje: "Babica, Federer je na naši strehi!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.