Šport
731 ogledov

Zvezdniki še naprej udrihajo: "To je malo noro!"

Alexander Zverev Epa
Mnogi teniški velemojstri so izrazili dvom nad smotrnostjo izvedbe grand slama v New Yorku.

Nemški teniški igralec Alexander Zverev ni najbolj vesel, da bo odprto prvenstvo ZDA potekalo kljub pandemiji, vendar zaenkrat še ne razmišlja o odpovedi nastopa.

"Malo je noro igrati v tem času v ZDA. Ljubše bi mi bilo, če ne bi bilo OP ZDA in bi začeli v Evropi," pa je na ekshibicijskem turnirju na jugu Francije dejal Zverev.

Vendar pa se 23-letnik nastopu vsaj zaenkrat ne namerava odpovedati: "Če bo turnir potekal po načrtih, kaj lahko igralci naredijo? Posebno če bodo vsi igrali, saj se gre tudi za točke za lestvico ATP," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Nemec.

Začetek grand slama v New Yorku, ki bo potekal za zaprtimi vrati, je predviden za 31. avgust, zaključek pa za 13. september.

nick kyrgios Zaostritev Šport Besni Kyrgios grobo razžalil in razvrednotil Hrvata

Jasno je, da vsi ne bodo igrali, saj je nekaj teniških igralcev že odpovedalo nastop. Za slednje se je že odločil Avstralec Nick Kyrgios. Za odpoved turnirja v ZDA se je odločila tudi njegova rojakinja Ashleigh Barty, prva igralka sveta.

Koronakriza je sicer močno vplivala na tenis, ki se še ni v polnosti zagnal po prekinitvi. Kar nekaj igralcev se je tudi okužilo ali je okuženih, med njimi je bilo prvo ime moškega tenisa Novak Đoković, ki se je tako kot še nekaj igralcev okužil junija, potem ko je igral na lastnem ekshibicijskem turnirju.

Covid-19 Izvedba po planu Šport Okužba na turnirju, kjer nastopajo Slovenke
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice