Šport
2107 ogledov

Dvakrat okuženi zvezdnik opisal različna poteka iste bolezni

troicki đoković Epa Viktor Troicki in njegov dober prijatelj Novak Đoković.
Srbski tenisač je bil eden od udeležencev Adria Toura, pri katerih so odkrili prisotnost okužbe z novim koronavirusom.

Viktor Troicki, nekoč 12. igralec sveta, ne bi nikoli izvedel, da je okužen s koronavirusom, če ne bi bila na testu pozitivna njegova žena, ki se je za testiranje odločila na podlagi slabega fizičnega počutja.

Posledično se je morala testirati celotna družina, tudi Troicki, ki je bil prav tako pozitiven na covid-19. Okužbo so tedaj potrdili še pri Novaku Đokoviću, Borni Ćoriću, Grigorju Dimitrovu, Goranu Ivaniševiću in nekaterih drugih članih spremljevalnih ekip.

novak đoković Prekinil molk Šport Đoković: "Kar delajo meni, je lov na čarovnice"

Troicki, zmagovalec treh ATP turnirjev, je oddaji Wish & Go na srbski različici Sportkluba razkril, da se je kljub okužbi počutil presenetljivo dobro. "Izgubil sem samo vonj in okus. Žena se je počutila slabo in utrujeno, zato se je šla testirat in bila je pozitivna. Če bi bil njen test negativen, se jaz sploh ne bi testiral, ker praktično nisem imel simptomov," je povedal 34-letni veteran, ki meni, da je koronavirus prebolel že februarja v Indiji.

Potem ko se je v glavni žreb turnirja v Puneju prebil skozi kvalifikacije in dobil tudi obračun prvega kroga, je zaradi slabega počutja odpovedal nastop v osmini finala.

roger federer Ups Šport Po Đokoviću ga je polomil še Federer

"Prepričan sem, da sem februarja v Indiji zbolel za koronavirusom. Še nikoli nisem občutil česa takšnega. Teden dni sem preživel v postelji. Ničesar nisem jedel, povsem sem razpadel. Takrat se o koronavirusu še ni toliko govorilo, toda imel sem vse simptome. Bilo je zelo težko. Ležal sem v postelji, nisem se mogel premakniti. Ne vem, kako sem se sploh spravil do kluba, da sem odpovedal obračun. Turnir se je že končal, ko sem jaz še vedno ležal v hotelski postelji. Takrat sem imel hude simptome, drugič ni bilo tako hudo ," je povedal srbski tenisač.

novak đoković Dovolj ima Šport Đokovićevemu trenerju prekipelo: "Novak, odstopi!"

Troicki in njegova boljša polovica sta medtem že oddala po dva negativna vzorca in sta tudi uradno prebolela okužbo. "Oba sva okrevala in že dva tedna živiva dokaj običajno," je dejal Srb in napovedal, da navkljub prizadevanjem organizatorjev za izvedbo nekaterih turnirjev pričakuje "odpoved teniške sezone 2020".

novak jelena đoković Covid-19 Šport Zakonca Đoković sporočila rezultat drugega testiranja luka dončić Ni ostal tiho Šport Kar je Dončić storil Đokoviću, odmeva po celi Srbiji
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.