Šport
30793 ogledov

Đokovićevemu trenerju prekipelo: "Novak, odstopi!"

novak đoković Profimedia
Nekdanji hrvaški tenisač, član trenerske ekipe Novaka Đokovića, ima dovolj kritik na račun svojega varovanca.

Goran Ivanišević, nekdanji zmagovalec Wimbledona (2001), danes pa trener prvega igralca sveta Novaka Đokovića, meni, da bi moral njegov varovanec odstopiti s funkcije predsednika sveta igralcev ATP, katero je prevzel leta 2016.

Prepričan je namreč, da mu položaj prinaša več škode kot koristi, saj njegovi nasprotniki vedno najdejo način, da proti njemu obrnejo tudi najbolj dobronamerna dejanja.

"To je moje mišljenje, a iskreno bi raje videl, da ga zamenjajo. Odkar je postal predsednik, karkoli naredi, nič ni dobro. Napadajo ga vsi in vsepovprek, on pa troši energijo, ker se trudi, da bi naredil nekaj dobrega," je povedal nekdanji hrvaški tenisač.

srđan đoković Grešni kozel Šport Đokovićev oče s prstom pokazal na krivca in priznal: "Novak ni dobro"

Đoković je trenutno tarča ostrih kritik zaradi organizacije dobrodelnega teniškega turnirja Adria Open v republikah nekdanje skupne države. Po uspešni izvedbi v Beogradu se je karavana preselila v Zadar, kjer so po potrjeni okužbi Grigorja Dimitrova sprva odpovedali finale, nato pa turnir v celoti.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia
Đoković, ki je turnir organizirali s pomočjo svoje družine in vložil tudi zajeten kupček denarja, se je vrnil v Beograd, kjer se je izkazalo, da sta z ženo Jeleno pozitivna na covid-19. Na seznamu okuženih so se znašli tudi Borna Ćorić, Viktor Troicki in nekateri člani spremljevalnih ekip. Okužbe so zaznali tudi med obiskovalci turnirja, med njimi je bil tudi petletni deček, ki se je v okviru dneva za otroke družil s teniškimi zvezdniki.

V petek je bila potrjena okužba tudi pri Goranu Ivaniševiću, članu Đokovićeve ekipe, ki se je v desetih dneh testiral trikrat. Po dveh negativnih je bil tretji test pozitiven.

Adria Tour Adria Tour Šport Še eno veliko teniško ime žrtev koronavirusa

Teniški turnir Adria Open je bil sporen zaradi neupoštevanja varnostnih priporočil, velikega števila gledalcev na tribunah, tesnega stika med igralci in obiskovalci ter velikega števila promocijskih dogodkov, v okviru katerih so udeleženci igrali kontantke športe, kot sta nogomet in košarka. Manjkali niso niti topli pozdravi in objemanje in celo obisk enega izmed boegrajskih nočnih klubov, kjer so se tenisači zabavali pozno v noč. 

goran ivanišević | Avtor: Epa Epa
"Po bitki je lahko biti general. Zdaj so vsi pametni in napadajo Novaka. To je postalo zelo popularno, kot da so vsi čakali na njegovo napako. Poskušal je napraviti nekaj velikega s humanitarnim predznakom, potem ko smo bili vsi zaprti tri mesece," se je v pogovoru za Sportske Novosti jezil Ivanišević.

"Strinjam se, da igralcem ni bilo potrebno obiskati nočnega kluba v Beogradu, vendar jih nihče ni slili plesati drug od drugem. Prav tako nihče ne more trditi, da je bil to začetek pandemije. Marco Panichi sploh ni bil na zabavi. Z njim sem preživel dva tedna, pa je bil njegov test pozitiven, moj pa negativen," je povedal Hrvat.

"Težko je pojasniti. Đokovićev fizioterapevt Miljan Amanović je skrbel za komolec Grigorja Dimitrova, pa je bil prav tako negativen. Da o Zadru sploh ne govorim. Zadar je atraktiven, ker so se tam okužili nekateri znani. Mesto ima manj okuženih kot marsikatero drugo na Hrvaškem," je dodal.

novak jelena đoković Biološka bomba Šport To je najmlajša žrtev druženja z Đokovićem

Đokovićeva "kapitalna napaka"

Predsedovanje Novaka Đokovića je bilo od prevzema funkcije pred štirimi leti dokaj kaotično, še zlasti zaradi njegove vloge pri odhodu zelo priljubljenega nekdanjega predsednika ATP-ja Chrisa Kermoda, nesoglasij glede razdelitve denarnih nagrad in domnevnega neposluha za potrebe nižje rangiranih igralcev, kar mu je nedavno očital Američan Noah Rubin.

novak đoković Oster napad Šport "Se ne moreš javiti na je*eni videoklic?"

Kermode je ATP-ju predsedoval od leta 2014, a se je ob koncu lanske sezone umaknil s položaja, potem ko mu je nezaupnico izreklo večje število članov sveta. Pri tem naj bi glavno vlogo odigral Đoković, ki je imel drugačne poglede na prihodnost belega športa kot nekdanji predsednik.

Kermode je v nekaj sezonah popestril dogajanje z ustanovitvijo zaključnega turnirja ATP NextGen Finals in ATP Cup, ki je zaživel v sezoni 2020. Njemu gredo zasluge za selitev zaključnega turnirja ATP Finals v London, kjer se tenisači merijo od leta 2009. 

Njegovemu umiku sta javno nasprotovala tako Roger Federer kot Rafael Nadal, kar je posledično pripomoglo k temu, da sta se oba ponovno aktivneje vključila v politično dogajanje, iz katerega sta samovoljno izstopila pred nekaj leti.

Padajo kot domine Šport Razpad sistema, še več pozitivnih primerov na Hrvaškem
Komentarjev 2
  • Avatar Ressiolla
    Ressiolla 01:24 28.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • peromornar 14:12 27.junij 2020.

    A je Ivanišević HDZ? Kaj ima odsluženi igralec in "trener" ki mu je Đoković dal kruh mešati d..k?