Šport
1285 ogledov

Đoković: "Kar delajo meni, je lov na čarovnice"

novak đoković Epa
Novak Đoković je vsem, ki javno kritizirajo fiasko, v katerega se je po izbruhu koronavirusa sprevrgel teniški turnir Adria Open, poslal jasno sporočilo.

Srbski teniški as Novak Đoković je po nepričakovanem izbruhu okužbe med nastopajočimi na dobrodelnem turnirju Adria Open, kjer so se v okvirju promocijskih aktivnosti okužili tudi nekateri obiskovalci, praktično čez noč postal najbolj ožigosan športnik na planetu.

Napadi nanj in na njegovo družino so deževali z vseh strani, nič kaj milostni niso bili niti nekateri teniški kolegi, med njimi bil najglasnejši avstralski poredni deček Nick Kyrgios.

Srbu sta sicer med drugimi javno v bran stopila nekdanji trener Boris Becker in legendarni košarkar Dino Rađa.

nick kyrgios Napetost narašča Šport Med tenisači vre, tako sta obračunala zvezdnika

Đoković je o aktualnem dogajanju spregovoril za Sportski Zurnal, kjer je porast kritikov na njegov račun primerjal z "lovom na čarovnice", tistim najzblobnejšim pa položil na srce, naj se zamislijo nad motivi za takšno počejte.

"V zadnjem času vidim samo kritike in večina jih je zlonamernih. Ne gre več samo za kritiko, ampak pravo agendo, kot nekakšen lov na čarovnice. Nekoga se mora okriviti, najbolje, da je to veliko ime," je dejal 33-letnik.

Slabi obeti za OP ZDA

Njegova deležba na OP ZDA za zdaj visi v zraku. "Nisem se še odločil. Porast števila okužb v ZDA in New Yorku jim ne gresta na roko," je povedal Đoković, ki je v sredo treniral z rojakom Viktorjem Troickim.

Ta je tako kot Đoković nedavno prebolel koronavirus, s katerim sta se okužila tekom dobrodelnega turnirja po republikah nekdanje skupne države. Turnir so po izvedbah v Srbiji in na Hrvaškem, kjer se je tudi pojavil val okužb, odpovedali.

"Imel sem dobre namene. Organizirali sem humanitaren dogodek, da bi pomagal igralcem in teniškim zvezem v regiji. Upoštevali smo zakone in predpise, a smo se tudi naučili pomembne lekcije. Morda bi lahko nekater reči naredili drugače," je priznal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.