Šport
1475 ogledov

Med tenisači vre, tako sta obračunala zvezdnika

nick kyrgios Epa
Avstralski poredni deček Nick Kyrgios nadaljuje z ostro kritiko na račun udeležencev Adria Toura.

Neposrečeni teniški turnir Adria Tour, ki ga je v sodelovanju z družino organiziral Novak Đoković, a je bilo tekmovanje prekinjenjo zaradi šritive koronavirusa, še kar naprej buri duhove.

Zaradi neupoštevanja varnostnih priporočil so se nad Đokovića, ki se je prav tako okužil s covidom-19, a ga je prebolel brez večjih zapletov, zgrnili številni očitki, med naglasnejšimi kritiki pa je bil vseskozi tudi avstralksi tenisač Nick Kyrgios.

Portorož challenger tenis Tenis Šport Žalostna usoda portoroškega turnirja

Teniški "poredni fant", ki je bil z Đokovićem že prej v slabih odnosih, že nekaj tednov neusmiljeno udriha po prvem igralcu sveta in nekaterih drugih udeležencih turnirja, kot sta denimo Avstrijec Dominic Thiem in Nemec Alexander Zverev.

Adria Tour "Kakšni lopovi!" Šport Javnost ogorčena nad novo sramotno potezo organizatorjev Adria Toura

Slednji je le nekaj dni po tem, ko je bil v Beogradu negativen na testiranju, kršil samoizolacijo in se udeležil zabave v enem izmed lokalov na Azurni obali, kar je tako pogrelo Kyrgiosa, da mu je prek družbnih omrežij sporočil: "V tem trenutku se po svetu dogajajo številne kontroverzne stvari, toda v oči najbolj zbode Sasha Zverev. Spet, človek, spet... Kako si lahko tako sebičen? Če imaš hrabrosti, da tvoja PR služba objavi čivk v tvojem imenu, kjer se opravičiš javnosti ter izjaviš, da se boš samoizoliral za 14 dni, imej dostojanstvo, da ostaneš v izolaciji teh 14 dni. Moj bog... Pa bodi vendar z dekletom teh 14 dni. To me je res razjezilo. Kako si lahko tako sebičen?" 

Alexander Zverev Egoistični zvezdnik Šport "Kako si lahko tako sebičen? Ali imaš kaj dostojanstva?"

Kyrgios je sicer znan po številnih incidentih, kot je namerno prepuščanje točk in izgubljanje dvobojev, prepiranje z navijači, nešportno vedenje in žaljenje kolegov, zato so nekateri mnenja, da bi moral najprej pomesti pred svojim pragom, šele potem bo lahko sodil druge.

Na to je v pogovoru za Tiroler Tageszeitung namignil tudi tretji igralec sveta Dominic Thiem, ki meni, da je Avstralec pretiraval s kritiko na račun Zvereva.

novak jelena đoković Covid-19 Šport Zakonca Đoković sporočila rezultat drugega testiranja

"Naredil je napako, vendar ne razumem, zakaj se ljudje tako radi vmešavajo. Tudi Kyrgios je naredil veliko napak. Zanj bi bilo precej bolje, če bi se brigal zase, ne pa da kritizira druge," je dejal Avstrijec.

dominic thiem | Avtor: Epa Epa

Kyrgios mu seveda ni ostal dolžan. "Kaj pa govoriš, Dominic Thiem? Napake, kot je lomljenje loparjev? Preklinjanje? Namerno izgubljanje tu in tam? Kar itak vsi počnejp. Intelektualno niste dovolj zreli, da bi razumeli moje stališče. Nič drugega ne želim, kot da prevzamejo odgovornost," se je odzval 25-letnik.

Šokantna izpoved Šport Resnica prišla na dan: ni šlo za virus, ampak hude duševne motnje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.