Šport
241 ogledov

Slovenija izvisela

ATP Portorož Twitter
Vodstvo teniške zveze ATP je v izjavi za javnost sporočilo prilagojen program sezone v seriji challenger turnirjev.

Del te je sicer tudi portoroški teniški turnir, ki pa ni bil uvrščen v predvideni termin med 17. in 23. avgustom. Lani je v Portorožu slavil najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene.

Po prilagojenem programu ATP za serijo challenger se bo sezona nadaljevala prav 17. avgusta, v prvem terminu do 23. avgusta pa bosta odigrana turnirja v češki Pragi in italijanskem Todiju.

Teden kasneje sledijo trije turnirji, in sicer znova v Pragi, Orlandu v ZDA ter v sosednjem Trstu. V tednu od 31. avgusta do 6. septembra bodo na vrsti turnirji v Ostravi na Češkem, znova v Orlandu ter Cordenonsu v Italiji.

Program serije Challenger je za zdaj načrtovan le še v tednu med 7. in 13. septembrom, ko bodo odigrani turnirji v češkem Prostejovu, francoskem Aix-en-Provencu ter italijanski Parmi.

Zavoljo zaščite pred covidom-19 bodo turnirji serije challenger letos nekoliko daljši, saj bodo v celoti trajali devet dni ob nekoliko manjši udeležbi z 48 igralci, torej 32 v glavnem delu žreba in 16 v kvalifikacijah.

Več informacij o nadaljnjem poteku sezone na tej ravni bodo vodilni možje zveze sporočili naknadno.

Teniška sezona je bila na vseh mednarodnih ravneh zaradi pandemije novega koronavirusa ustavljena v začetku marca, vrača pa se 3. avgusta z ženskim turnirjem v Palermu ter moškim v Washingtonu od 10. avgusta naprej.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.