Šport
611 ogledov

Senzacija na račun Slovenke: "Nadrealistično, kako se vse obrne."

gauff Epa
Najstniška senzacija letošnjega Wimbledona je v tretjem krogu končala pohod slovenske predstavnice Polone Hercog.

15-letna Američanka Coco Gauff je ubranila dve zaključni žogici Poloni Hercog in se po velikem preobratu uvrstila v osmino finala Wimbledona. Slovenka je bila sicer dobro na poti k največjemu uspehu na turnirjih za grand slam, saj je že vodila z rezultatom 6:3, 5:2, a se je najstnica uspela vrniti in na koncu slavila s 3:6, 7:6(7), 7:5.

polona hercog Dramatično Šport Hercogova obstala na pragu osmine finala, epski povratek 15-letnice

Igralki sta v sklepni fazi odločilnega niza, v katerem ni podaljšane igre, takorekoč dihali na škrge. Hercogova je poskušala igrati agresivno na forehandu, medtem ko se je na backhandu posluževala izključno rezanega udarca. Hitronoga Američanka je stavila na obrambo, pri čemer je izsilila dovolj napak 13 let starejše in izkušenejše nasprotnice. 

V 12. igri si je na servis Hercogove priigrala brejk priložnost. Po dolgi izmenjavi je Slovenka na globok udarec odgovorila s kratko rezano žogo, ki jo je Gauffova nekako ujela, poskus loba z loparja Mariborčanke pa je preletel zadnjo osnovno črto in sanje o uvrstitvi v osmino finala so splavale po vodi.

"Ko je ob zadnjem udarcu žogica letela čez mojo glavo, sem si mislila 'prosim, naj bo out, prosim'. Potem sem skakala od veselja. 'Ne morem verjeti. Končno je konec tega dolgega obračuna'," je povedala na tiskovni konferenci.

Gauffova je namlajša kvalifikantka na Wimbledonu v Odprti eri (od leta 1968) in prva 15-letnica v žrebu travnatega grand slama v zadnjem desetletju.

Aktualna 313. igralka sveta, ki je v drugem krogu Roland Garrosa izgubila proti Kaji Juvan, je za zmago nad Hercogovo (60. na lestvici) potrebovala dve uri in 46 minut.

gauff hercog | Avtor: Epa Epa

"Ko sem prispela na igrišče, sem bila kar malce nervozna. To je le eno od najbolj svetih teniških igrišč na svetu. Pri zaostanku z 2:5 sem verjela, da se lahko vrnem. Dobiti sem morala servisno igro in narediti brejk, potem so bile možnosti odprte," je povedala.

"Tudi ob zaključni žogici sem še vedno čutila podporo občinstva. To mi je veliko pomenilo. Res noro. Preden sem igrala z Venus (Williams, op. a.) me je samo en otrok prosil za fotografijo. Dan zatem so vsi vzklikali moje ime. Res je nadrealistično, kako se življenje obrne v nekaj sekundah," je sklenila 15-letnica.

Gauffova se bo za preboj v četrtfinale pomerila z nekdanjo številko ena Simono Halep, ki je v tretjem krogu izločila Viktorijo Azarenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice