Šport
218 ogledov

Slovenska najstnica se odlično upirala eni najboljših igralk vseh časov

Serena Williams Profimedia
Juvanova je po treh nizih izgubila proti Sereni Williams.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v 2. krogu tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu s 6:2, 2:6 in 4:6 izgubila proti Američanki Sereni Williams, sicer enajsti nosilki. Williamsovo v 3. krogu čaka 18. nosilka, Nemka Julia Görges.

"Kaja je igrala dobro, zelo dobro je vračala moje servise. Na splošno je igrala res dober tenis, sama pa sem slabo začela dvoboj. Toda ko se znajdem pod pritiskom, takrat dam iz sebe vse najboljše, rada imam to, sem velika borka. Vesela sem te zmage," je dejala Williamsova.

Juvanova, mladinska olimpijska prvakinja, je izvrstno začela dvoboj kariere s slovito Američanko in dobila prve tri igre. Tudi nadaljevala je zelo dobro, povedla s 5:2 in po 27 minutah dobila niz s 6:2.

Drugi niz je bolje začela sedemintridesetletna Williamsova, sedemkratna zmagovalka tega turnirja, ki je takoj dobila igro na servis 133. igralke z lestvice WTA Juvanove. V sedmi igri je Williamsova, ki v Wimbledonu še nikoli ni izpadla v prvih dveh krogih, naredila nov "break" in pozneje izid v nizih izenačila na 1:1.

Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

V tretjem nizu je Williamsova, ki je proti igralkam izven prve stoterice doslej izgubila le trikrat, v peti igri dobila igro na servis Slovenke in prišla do odločilne prednosti. Za razliko od prvega niza je Američanka, ki lovi 24. naslov na grand slamih, s čimer bi izenačila rekord Margaret Court, v drugih dveh dvignila raven igre, Slovenka pa je delala vse več neizsiljenih napak.

Posledično je izgubila še sedmo igro, ko je servirala, in čeprav je v osmi igri slavila na servis Američanke in nato znižala na 4:5, pa je Williamsova na svoj servis dvoboj odločila v svoj prid.

Mlada, 18-letna Slovenka, ki se je v Wimbledon prebila skozi kvalifikacije, je v 1. krogu izločila Čehinjo Krystino Pliškovo. To je bil za Juvanovo drugi grand slam v karieri, prvega je okusila pred nekaj tedni v Parizu.

 

Zidanškova izpadla proti Kitajki, a napredovala med dvojicami

 

Tamara Zidanšek je za razliko od Dalile Jakupović, Andreje Klepač in Katarine Srebotnik preživela 1. krog v konkurenci ženskih dvojic na turnirju za grand slam v Wimbledonu. Zidanškova je skupaj s Švedinjo Rebecco Peterson premagala romunsko navezo Mihaela Buzarnescu/Raluca Olaru s 6:3 in 7:6 (4).

V 2. krogu bosta Zidanškova in Petersonova igrali proti desetima nosilkama, Belorusinji Viktoriji Azarenki in prvi posameznici sveta, Avstralki Ashleigh Barty.

Je pa Zidanškova že končala posamične nastope. Od druge najboljše Slovenke na jakostni lestvici WTA je bila zanesljivo boljša Kitajka Qiang Wang, 15. nosilka turnirja je po 56 minutah slavila s 6:1 in 6:2.

Tamara Zidanšek | Avtor: Profimedia Profimedia

V konkurenci dvojic pa sta Klepačeva in njena češka partnerka Lucie Hradecka, enajsti nosilki turnirja na letošnjem tretjem turnirju za grand slam, danes morali priznati premoč grško-avstralski kombinaciji Maria Sakkari/Ajla Tomljanović, ki sta zmagali s 6:3 in 6:2.

Poslovila se je tudi Dalila Jakupović. Od Jakupovićeve in Američanke Kaitlyn Christian je bila v uvodnem krogu turnirja z nagradnim skladom 42,47 milijona evrov boljša japonsko-srbska naveza Shuko Aoyama/Aleksandra Krunić, ki je slavila s 7:6 (3) in 7:6 (3).

Dalila Jakupović | Avtor: Profimedia Profimedia

Že v sredo je v tej konkurenci izpadla tudi 38-letna Katarina Srebotnik. Od Velenjčanke in Hrvatice Darije Jurak sta bili boljši Ukrajinka Katerina Kozlova in Avstralka Arina Radionova, ki sta slavili s 4:6, 6:2 in 6:4.

Bernard Tomic Wimbledon Šport Po drugem najkrajšem dvoboju so mu odvzeli 50 tisočakov Cori Gauff 15-letna Američanka Šport "Prišla sem osvojiti turnir, nič ne vem o Slovenki" Polona Hercog Wimbledon Šport Hercogova se bliža zgodovinskemu mejniku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice