Šport
347 ogledov

Po drugem najkrajšem dvoboju so mu odvzeli 50 tisočakov

Bernard Tomic Profimedia
Ni si jih prislužil.

Avstralski teniški igralec Bernard Tomic je v prvem krogu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu izgubil po vsega 58 minutah, zato bo ostal brez denarne nagrade v višini 50.000 evrov, so sporočili organizatorji angleškega turnirja.

Letošnja denarna nagrada za nastop v prvem krogu najprestižnejšega teniškega turnirja znaša 50.000 evrov. Si pa organizatorji pridržujejo pravico, da nek odstotek ali kar celotno nagrado igralcu odvzamejo, če ocenijo, da se ta v dvoboju ni dovolj trudil in je namerno izgubil. Tomic je v prvem krogu z2:6, 1:6 in 4:6 izgubil proti Francozu Jo-Wifriedu Tsongaju, zato so se odgovorni odločili, da Avstralcu vzamejo kar celotno nagrado.

"Sodnik meni, da nastop Bernarda Tomica v prvem krogu proti Jo-Wilfriedu Tsongaju ni izpolnil standardov profesionalnega teniškega igralca. Zato je prejel maksimalno denarno kazen 50.000 evrov, ki bodo odšteti z njegovega denarnega sklada," so sporočilo iz All England Cluba.

Polona Hercog Ugnala 16. igralko sveta Šport Hercog: Sposobna sem še veliko več

Sicer pa to ni prva takšna kazen, ki je doletela 26-letnega Tomica. Pred dvema letoma je bil ob skoraj 17.000 evrov, ker je hitro izgubil proti Miši Zverevu, po dvoboju pa priznal, da je zaigral poškodbo. Pozneje je celo trdil, da ga Wimbledon dolgočasi.

Je bil pa dvoboj Avstralca in Francoza, odkar leta 2002 beležijo časovne rekorde, drugi najkrajši moški dvoboj v zgodovini Wimbledona. Štiri minute manj je leta 2004 za zmago proti Kolumbijcu Alejandru Falli potreboval le Švicar Roger Federer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.