Šport
1795 ogledov

"Prišla sem osvojiti turnir, nič ne vem o Slovenki"

Cori Gauff Profimedia
Senzacija v Wimbledonu.

Petnajstletna Cori Gauff se je po zmagi s 6:3 in 6:3 nad Magdaleno Ribarikovo uvrstila v tretji krog Wimbledona. Deklica s Floride je v prvem krogu premagala Venus Williams, še prej pa je v kvalifikacijah ugnala tri tekmice. Pred prvim dvobojem je sicer morala preko spleta opraviti šolski test.

"Dobila sem štirico, kar sploh ni slabo, ker sem test pisala ob 23. uri. Samo eden od profesorjev je vedel, da igram v Wimbledonu, zdaj pa to vedo že vsi. Pošiljajo mi sporočila in me bodrijo," je dejala mlada Američanka.

Kakšna točka! Šport Točka, ki je navdušila gledalce

Ta na terenu deluje zelo mirno, enako je bilo tudi na novinarski konferenci, ki jo je spremljalo veliko število novinarjev. "Lagala bi, če bi dejala, da se počutim normalno. Videla sem, da socialna omrežja gorijo, dobila sem veliko sporočil, poslali so mi jih tudi nekateri zvezdniki. Po prvem dvoboju z Venus sem odšla na počitek šele po polnoči. Ne vem, kaj bi dejala o zadnjih treh dneh, zame je to nekaj povsem novega. Pred tednom nisem niti vedela, da bom tu, a to je dokaz, da se lahko vse zgodi, če se zelo trudiš," je še povedala Gauffova.

Cori Gauff | Avtor: Profimedia Profimedia

V petih dvobojih še ni izgubila niza, proti Williamsovi in Ribarikovi pa je izgubila le po en svoj servis. Ima odličen backhand, izjemno pa je fizično pripravljena. "Od trenerja sem pred Wimbledonom zahtevala daljše treninge in močnejše udarce. Po njih sem lashko sprintala z največjo hitrostjo tudi tri minute. To je bilo ključno za takšen nastop v Wimbledonu, pomagalo pa mi je tudi dejstvo, da sem tu zaigrala že kot mladinka. Vem, kako izgledajo igrišča, kakšno je vzdušje, to je lahko za nekatere, ki so prvič tu, pravi šok."

Njena naslednja tekmica je slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je izločila 16. igralko sveta Madison Keys. "Res? Nisem vedela. Nikoli vnaprej ne gledam žreb in se ne utrujam s tem, kdo je v mojem delu razpredelnice. Osredotočena sem le na naslednjo tekmico. Prišla sem sem, da bi osvojila turnir. Nič ne vem o Hercogovi, a bom pogledala nekaj posnetkov in se dobro pripravila."

Polona Hercog Wimbledon Šport Hercogova se bliža zgodovinskemu mejniku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice