Šport
1518 ogledov

Javnost ogorčena nad novo sramotno potezo organizatorjev Adria Toura

Adria Tour Epa
Organizatorji teniškega turnirja ne nameravajo vrniti denarja kupcem vstopnic, kljub temu da se finalni dvoboj ni nikoli odigral, turnir pa je bil predčasno končan.

"Glede na to, da gre za dogodek humanitarne narave, je bila primarna ideja Adrie Tour Zadar ponuditi ljubiteljem športa možnost gledanja najboljših tenisačev na svetu ter del zbranih sredstev nameniti izgradnji Nacionalnega teniškega centra v Zagrebu," so začeli objavo ogranizatorji turnirja Adria Tour ter nadaljevali:

"V treh dneh teniškega spektakla je bilo odigranih 16 tekem, na žalost pa je bil nato zaradi zdravja vseh obiskovalcev odpovedan samo finalni dvoboj. Organizator se je zato odločil, da se sredstva pridobljena od vstopnic ne bodo vračala, temveč se bodo izkoristila za namen, zaradi katerega je bil turnir organiziran."

Adria Tour | Avtor: Profimedia Profimedia

Teniški turnir Adria Tour v Zadru je bil predčasno prekinjen, preden bi se lahko v finalu pomerila Novak Đoković in Andrej Rubljev, saj so pri bolgarskem teniškem igralcu Grigorju Dimitrovu odkrili okužbo s koronavirusom.

Kasneje so bili na testih pozitivni še Borna Ćorić, Goran Ivanišević, Viktor Troicki, športna novinarka Mirna Zidarić, dva kondicijska trenerja ter nazadnje še Đoković in njegova soproga Jelena.

Okužilo se je tudi nekaj gledalcev, med drugim petletni otrok, ki se je družil s svojimi idoli. Mnogo ljudi pa je moralo zaradi preventive v samoizolacijo.

Zaradi celotnega dogajanja se je tako turnirja kljub dobrim namenom prijel precej negativen predznak, vse skupaj pa je še poslabšala odločitev vodstva turnirja, da se denarja za vstopnice za finalni dvoboj ne bo vračalo.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Res je, da naj bi šel denar v dobrodelne namene, a bi se prikrajšanim navijačem morala vsaj ponuditi možnost, da lahko sami odločijo, ali bodo darovali v dobrodelne namene, ali pa se jim denar vrne.

Hrvaška javnost je tako z vso silo udarila po organizatorjih:

"Odločati bi morali tisti, ki so kupili karto, ne organizator. Prodal jim je meglo, zdaj pa hladno 'kdo vas j*be'. Finala ni bilo, a ne bodo vrnili denar. To je kraja. Če gre resnično v dobrodelne namene, ne bomo nikoli izvedeli, toda ob takšnem obnašanju organizatorjev resnično dvomim."

"Hahahahahaha. Si lahko mislite? V dobrodelne namene? V volilne namene! Koga vi je***e?"

"Vsi organizatorji dobivajo nov Mercedes!"

"Ha ha ha ha! Kakšni lopovi!" se je glasila večina komentarjev na to temo na spletnem portalu 24sata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice