Šport
149 ogledov

Številka 1 odpovedala: "Tveganje je preveliko!"

Ashleigh Barty Epa
Ashleigh Barty je za avstralsko agencijo AAP dejala, da se ne počuti dobro potovati na drug konec sveta med koronavirusno pandemijo.

Številka 1 svetovnega tenisa Ashleigh Barty je odpovedala nastop na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo v New Yorku predvidoma za zaprtimi vrati začelo 31. avgusta. Razlog za odpoved je preveliko tveganje za okužbo z novim koronavirusom, je sporočila 24-letna Avstralka.

Bartyjeva je za zdaj največje ime tenisa, ki je odpovedalo nastop na turnirju za veliki slam v New Yorku. Ta bo od 31. avgusta do 13. septembra.

"Moja ekipa in jaz smo se odločili, da ne bomo odpotovali v ZDA, saj menimo, da je tveganje preveliko. Zelo rada nastopam v New Yorku, zato je bila to zame težka odločitev, vendar je tveganje, povezano s covidom-19, po mojem mnenju preveliko. Ne počutim se dobro, da bi svojo ekipo izpostavljala temu," je v izjavi zapisala najboljša teniška igralka sveta.

Ashleigh Barty | Avtor: Epa Epa

Zmagovalka zadnjega odprtega prvenstva Francije je dejala, da še razmišlja o tem, ali bo nastopala na turnirjih v Evropi ali ne. Turnirji na stari celini, med njimi tudi Roland Garros, so na sporedu konec septembra in oktobra.

"Odločitev o nastopu na OP Francije in evropskih turnirjih WTA bom sprejela v naslednjih tednih," je poudarila Bartyjeva.

nadal đoković New York Šport Đoković in Nadal očitno grozila v prazno

Številni drugi igralci so izrazili skrb nad potovanjem v ZDA, državo, ki jo je med vsemi najbolj prizadela koronavirusna pandemija.

Ta teden je številka 2 Simona Halep zaradi pravil karantene odpovedala bližnji turnir v Palermu, s katerim se bo 3. avgusta začela sezona WTA. Bržkone Romunka prav tako ne bo odpotovala v New York.

Ashleigh Barty | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice